Ford proposa un nou ERTO de cinc dies que afectarà prop de 6.000 treballadors

  • La direcció de Ford ha proposat els sindicats, en una comissió consultiva celebrada aquest divendres, un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) de cinc dies -dos al novembre i tres al desembre- en la planta de fabricació de vehicles d'Almussafes (València), amb prop de 6.000 treballadors afectats.
Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes
ARCHIVO

L'ERTO està previst per als dies 4 i 5 novembre i 18, 19 i 20 de desembre, segons han informat fonts sindicals. Aquest ajust implica deixar de fabricar 9.000 vehicles fins a finals d'any, a causa d'una baixada de vendes. L'expedient no afecta la planta de motors.

En la reunió d'aquest divendres, la direcció de l'empresa ha informat als sindicats i s'ha constituït la comissió negociadora. A partir de la setmana que vé, s'iniciarà el període de consultes, que es prologarà 15 dies.

El sindicat majoritari en Ford, UGT, ha traslladat a la direcció de l'empresa que firmarà l'expedient si es dona "exactament en els mateixos termes i condicions" que en els tres anteriors, "la mateixa literatura negre sobre blanc", ha explicat a Europa Press el secretari general d'UGT Ford, Carlos Faubel. Ha recordat que la planta es troba immersa en el llançament del nou Kuga i "hi ha pocs marges en a negociació".

Des de CCOO han traslladat a l'empresa que "si no hi ha garanties" el sindicat no firmarà l'ERTO, segons ha indicat el secretari general de CCOO Ford, José Arocas. En concret, reclama que l'empresa "no complemente només el deu per cent" de manera que el treballador haja de posar "tot la resta", la qual cosa suposa el "20% menys de salari, el seu atur i després Hisenda per tindre dos pagadors".

També ha exigit que l'empresa es comprometa a "no fer més ERTO i que, en cas que es donara un excedent de personal, que cobrira els mesos consumits pels treballadors". El sindicat demana a la direcció que "pose més de la seua part". A més, Arocas ha criticat que "s'estiguen plantejant ERTO quan la setmana passada s'estaven allargant jornades".

Per la seua banda, el portaveu de STM Intersindical, Paco González, ha assenyalat que entenen la "volatilitat del mercat" i que la seua posició "serà molt similar a la de l'anterior ERTO". És a dir, que les persones afectades "no perden un sol euro" i tinguen el complement del cent per cent dels salaris". Així mateix, Intersindical reclama que "en cas d'acomiadament, l'empresa abone les prestacions per atur que haguera consumit en aquests ERTO", ha indicat l'organització.

Així mateix, el delegat de CGT, Mariano Bosch, ha assenyalat que el sindicat es pronunciarà quan comence el període de consulta, si bé ha avançat a la direcció que "sorprèn molt que anuncien un nou ERTO quan la setmana passada s'estaven fent hores extraordinàries per a traure més producció". "Fa l'efecte que ens estan prenent el pèl", ha asseverat.

En aquest sentit, CGT "rebutja d'entrada l'ERTO" i aposta per "reduir ritmes de treball". "No pot ser que cada vegada que hi haja una baixada de producció es carregue el cost sobre els salaris dels treballadors", ha recalcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento