Comunitat Valenciana

España confia que "torne la calma a l'Ajuntament: Els partits del Botànic estem a prova de bombes"

  • El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha manifestat la seua confiança en què "prompte tornarà l'estabilitat i la calma a l'Ajuntament de València" i se solucionaran les discrepàncies entre els dos socis de govern, Compromís i PSPV, pel frau de quatre milions d'euros en l'Empresa Municipal de Transports (EMT).
Giuseppe Grezzi, Arcadi Espanya, Joan Ribó i Maite Ibáñez en la Fira de la Mobilitat
Giuseppe Grezzi, Arcadi Espanya, Joan Ribó i Maite Ibáñez en la Fira de la Mobilitat
GVA
Giuseppe Grezzi, Arcadi Espanya, Joan Ribó i Maite Ibáñez en la Fira de la Mobilitat

"Els partits del Botànic estem a prova de bombes", ha manifestat en la roda de premsa després del ple del Consell a Alacant, en substitució de la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, pel seu viatge institucional a la Xina, fent seua la frase que habitualment usa la també coportaveu de Compromís.

Així ha valorat les diferències entre PSPV i Compromís en l'Ajuntament, després que els socialistes votaren el dimecres juntament amb els tres grups de l'oposició (PP, Ciutadans i Vox) -en la comissió de treball que investiga el frau de l'EMT- a favor que el regidor de Mobilitat i president de l'empresa pública, Giuseppe Grezzi (Compromís), haja de deixar l'òrgan quan declare algú relacionat amb l'entitat.

España ha traslladat el "màxim respecte" de la Generalitat a les actuacions de la resta d'institucions públiques, preguntat per "com veu el conflicte després de la decisió de Compromís d'apartar Sandra Gómez -vicealcaldessa i portaveu del PSPV- del Consorci València 2007", aprovada aquest divendres per la junta de govern local, i "substituir-la per Carlos Galiana (Compromís)".

També ha mostrat el "màxim respecte" als dos partits que formen la coalició en l'Ajuntament de València, dos de les tres 'potes' del Consell juntament amb Unides Podem. "Estic convençut, com diu Mónica Oltra, que els partits del Botànic estem a proves de bombes; fem pactes a prova de bombes", ha asseverat.

Sota aquest prisma, el responsable de Política Territorial ha expressat el seu convenciment que les diferencies PSPV-Compromís "se solucionaran ràpid i tornarà l'estabilitat i la calma a l'Ajuntament de València".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento