Puig subratlla que el Baix Segura requereix de "totes les mans", també les de la UE

  • El vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, ha visitat aquest divendres Alacant.
  • El cap del Consell ha recalcat la importància de prendre mesures per a combatre l'emergència climàtica.
Frans TImmermans i Ximo Puig, aquest divendres en l'EUIPO.
Frans TImmermans i Ximo Puig, aquest divendres en l'EUIPO.
GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat aquest divendres el concert de totes les institucions per a aconseguir la recuperació de la comarca alacantina del Baix Segura, després del pas de la DANA el setembre passat, i, especialment, ha sol·licitat la implicació de les institucions europees que ha considerat "fonamentals". "Ara necessitem totes les mans i tots els mitjans, també els de la Unió Europea", ha ressaltat.

Puig s'ha referit així en l'EUIPO a Alacant, davant el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, a la situació viscuda al Baix Segura on "l'aigua ho cobria tot". "Les riuades van arrasar vivendes, negocis i infraestructures i amb ells somnis, il·lusions i projectes de futur", ha recordat.

Davant de la "tristesa i el desànim", després del pas de la gota freda de mitjan setembre, el president ha emfatitzat la "ferma voluntat de recuperació, la solidaritat i la unitat d'acció" i ha subratllat "la unió fa la força".

Així, ha parlat del treball "conjunt" per a "alçar-se, reparar i preparar el futur per al Baix Segura", "un futur que va a ser difícil si no canvien de manera radical les condicions ambientals", ha opinat, sobre la qual serà "una de les pedres angulars" de la Comssió que en el mes que vé s'inicia i que ha de donar "eixe impuls que necessita la Unió Europea".

"Compartim una idea de progrés i d'Europa, de la lluita contra l'estat d'emergència climàtic", ha continuat.

"Les polítiques mediambientals són una qüestió que precisa d'impuls polític i molta capacitat de convicció perquè les bones intencions es convertisquen en mesures concretes que, a més, es complisquen", ha destacat la Generalitat.

Sobre el nou comissari, Puig ha considerat "una bona notícia" que siga Timmermans qui estiga al capdavant de la coordinació d'aquesta àrea en la Comissió i, en aquest sentit, ha explicat que, en el seu viatge la setmana passada a Brussel·les, li va plantejar "la necessitat d'una estratègia europea específica per al Mediterrani", que, ha recordat, és "una de les zones que més s'estan veient afectades pel canvi climàtic".

"En açò també hem coincidit i hui està ací per a conéixer de primera mà els efectes de la DANA del passat mes de setembre", ha manifestat, i ha recordat que, encara que en el Mediterrani sempre s'han donat fenòmens com les pluges torrencials, "el que diuen els estudis és que amb el canvi climàtic, aquests episodis es tornaran cada vegada més intensos i perillosos".

Per açò, ha ressaltat que "ha arribat l'hora d'actuar" i ha reivindicat que "l'emergència climàtica i totes les mesures encaminades a combatre-la són el fet més rellevant per a l'agenda europea dels pròxims anys".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento