El PSPV queda fora de la comissió delegada de la Marina amb els vots de Compromís

  • La coalició ha triat Carlos Galiana i no l'edil socialista Pilar Bernabé, proposta pel PSPV.
  • Fins a aquesta renovació el càrrec l'ocupava la vicealcaldessa i portaveu socialista, Sandra Gómez.
  • Campillo diu que Compromís defenia tindre un membre perquè els altres integrants eren socialistes.
Imatge de la Marina de València.
Imatge de la Marina de València.
LA MARINA - Archivo

El grup municipal socialista en l'Ajuntament de València ha quedat aquest divendres fora de la comissió delegada del Consorci València 2007, després que l'executiu de la ciutat -PSPV i Compromís- haja sotmès a votació en la Junta de Govern Local la renovació del representant municipal en aquest òrgan, fins ara socialista, i s'haja designat un membre de Compromís.

Així, a partir d'ara el regidor que representarà l'Ajuntament en aquesta comissió serà Carlos Galiana, de Compromís, i no l'edil socialista Pilar Bernabé, que era la proposta pel PSPV. Fins a aquesta renovació el càrrec l'ocupava la vicealcaldessa i portaveu socialista, Sandra Gómez.

El canvi acordat en la Junta de Govern Local ha comptat amb el vot a favor dels edils de Compromís i el rebuig dels membres del PSPV en aquest òrgan, com han precisat després de la reunió el vicealcalde, Sergi Campillo (Compromís) i el portaveu adjunt i ara en funcions del grup socialista, Ramón Vilar.

La comissió delegada del Consorci de la Marina de València la integren dos representants del Govern central, un de la Generalitat i uns altres de l'Ajuntament.

Campillo ha explicat que s'havia manifestat en anteriors reunions que "urgia nomenar després de l'inici del nou mandat al representant municipal en eixa comissió i que Compromís defenia tindre un membre en ella tenint en compte que els altres integrants -Govern central i Generalitat- eren socialistes. Així mateix, ha plantejat que està previst modificar els estatuts d'eixe òrgan perquè Generalitat i Ajuntament puguen tindre dos representants cadascun.

La renovació d'aquest càrrec i la "discrepància" expressada entre els socis del Govern del Rialto en votar-la aquest divendres s'ha produït l'endemà passat de la polèmica sorgida entre les dos parts després que el PSPV votara dimecres passat, en la comissió de treball que investiga el frau de quatre milions d'euros detectat en l'Empresa Municipal de Transports (EMT), juntament amb l'oposició en el consistori -PP, Cs i Vox- que l'edil de Mobilitat i president de l'entitat, Giuseppe Grezzi (Compromís) no estiga present quan declaren en ella persones amb relació contractual o laboral amb la companyia. Compromís va rebutjar eixa mesura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento