Comunitat Valenciana

Puig anuncia un pla d'impuls econòmic

  • Intel·ligència artificial, microempreses i grans inversors rebran injeccions per a afrontar la “incertesa” actual.
El president de la Generalitat, Ximo Puig.
El president de la Generalitat, Ximo Puig.
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
El president de la Generalitat, Ximo Puig.

La frenada que pateix l'economia alemanya (principal exponent de la zona euro), la vacil·lant situació del Regne Unit i el seu brexit, les amenaces de Donald Trump d'imposar aranzels als productes insígnia espanyols... Totes aquestes qüestions són problemes que se sumen a les adversitats més locals de l'economia valenciana, que afronta el seu endèmic infrafinançament en un context de bloqueig polític nacional.

En aquest context, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va avançar aquest dijous tres mesures de caràcter econòmic que pretenen reactivar l'economia de la Comunitat davant les “incerteses” actuals.

La primera d'elles afecta directament a les microempreses. La Societat de Garantia Recíproca (SGR) –que s'encarrega de facilitar l'accés al crèdit de les xicotetes i mitjanes empreses (pimes)– tancarà l'any amb una injecció de 150 milions d'euros a 700 microempreses, autònoms i start-ups. La segona té a veure amb les grans inversions empresarials (considerades aquelles de més d'un milió d'euros).

El Consell vol incentivar aquestes accions i, per això, “per primera vegada en la història”, s'invertiran 20 milions que atrauran 141 milions d'inversió privada i crearan 1.400 llocs de treball. Finalment, el cap del Consell va anunciar que es durà a terme una Estratègia per a l'Economia de la Intel·ligència Artificial, que es presentarà pròximament.

En aquest marc, s'han dissenyat pols d'atracció per a la innovació com el Districte Digital d'Alacant, La Marina de València i el sector ceràmic de Castelló. Amb tot, Puig va assegurar que la Comunitat està “millor” que fa quatre anys per a afrontar la desacceleració, perquè “les empreses i la Generalitat han fet els deures”.

No s'investigarà sobre les accions

Els partits del Botànic van rebutjar aquest dijous crear una comissió que investigue si va haver-hi conflicte d'interessos en l'operació de l'Institut Valencià de Finances amb un grup editorial al qual pertany un mitjà en el qual el president Puig té accions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento