Comunitat Valenciana

Detinguts a Asp dos sexagenaris que conreaven 300 plantes de marihuana a sa casa

  • Agents de la Guàrdia Civil d'Asp (Alacant) han detingut una parella de sexagenaris que conreaven 300 plantes de marihuana a sa casa i guardaven 7.100 euros en efectiu en una bossa enterrada en el jardí.
Alguns dels cogollos que emmagatzemaven els detinguts.
Alguns dels cogollos que emmagatzemaven els detinguts.
GUARDIA CIVIL
Alguns dels cogollos que emmagatzemaven els detinguts.

Se'ls atribueix un delicte contra la salut pública (per cultiu de substàncies estupefaents), a més d'un delicte de defraudació de fluid elèctric i un altre de blanqueig de capitals, segons ha informat la Comandància provincial d'Alacant.

La investigació va arrancar a les 03.45 hores del passat dia 2 quan es va rebre una telefonada d'un veí que sol·licitava auxili perquè, segons deia, cinc persones havien accedit a l'interior de la seua parcel·la i li estaven robant efectes d'una caseta d'eines del camp.

Els agents es van personar en el lloc, juntament amb una patrulla de Policia Local d'Asp, i van comprovar que, efectivament, l'avís de robatori era cert, encara que el sostret eren 80 plantes de marihuana.

Els autors del fet, després de saltar el tancat perimetral de la parcel·la i forçar una finestra de la caseta, van accedir a l'interior i van sostraure les plantes i es van deixar encara que es van deixar arrere altres 300 plantes en diferents fases de creixement.

Davant aquests fets, els agents de la Guàrdia Civil d'Asp van procedir a la detenció de qui hi havia anomenat, habitant de la vivenda i víctima del robatori.

Els agents van requerir, a més, la col·laboració de personal tècnic de l'empresa subministradora d'electricitat, que van confirmar l'existència en la finca d'un enganxe il·legal a la xarxa de subministrament.

En el transcurs de la cerca d'aquesta connexió il·lícita, es va trobar, enterrat en el jardí, una bossa de mà, que contenia en el seu interior 7.100 euros en efectiu, en bitllets de 50 euros. L'esposa de l'home va reconéixer que era seu i en no poder acreditar la seua procedència, va ser detinguda per suposadament ser autora d'un delicte de blanqueig de capitals.

En el registre domiciliari es van intervenir 90 plantes de marihuana de grandària mitjana, 105 plantes de grandària xicoteta, 106 plantes de grandària gran, 569 grams de marihuana seca ja triturada, 412 grams de cabdells de marihuana secs, preparats per a la seua distribució i nombrós material elèctric (ventiladors, llums halògens) que conformava la instal·lació per al cultiu de la substancia estupefaent.

Als dos detinguts, espanyols de 64 i 60 anys, se'ls imputa un delicte contra la salut pública (per cultiu de substàncies estupefaents), un delicte de defraudació de fluid elèctric i un delicte de blanqueig de capitals.

Ja han sigut posats a la disposició de l'Autoritat Judicial, qui ha decretat la seua posada en llibertat amb càrrecs, a l'espera de la celebració del juí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento