Comunitat Valenciana

El PP de València no descarta moció de censura i Cs ofereix al PSPV els seus edils per a "llevar" l'alcalde

Autobusos EMT València
Autobusos EMT València
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA - Archivo
Autobusos EMT València

La portaveu del grup municipal 'popular' en l'Ajuntament de València, María José Catalá, no descarta presentar una moció de censura en el consistori mentre que el síndic de Cs, Fernando Giner, ha oferit al PSPV els seus sis edils per a "llevar" a l'alcalde, Joan Ribó, el president de l'EMT i regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, "i els nacionalistes" per la crisi sorgida arran del frau de quatre milions d'euros registrat en l'empresa pública de transports.

No obstant açò, des del PSPV, el regidor Ramón Vilar ha restat importància a les declaracions del vicealcalde de Compromís, Sergi Campillo, qui aquest dimecres assegurava després de la comissió de treball per a investigar el frau que s'havia obert "una crisi de govern sense precedents" que suposava "un abans i un després" en la relació amb els socis del Rialto, en haver votat els socialistes junt a PP, Vox i Cs que Grezzi s'absentara d'aquest òrgans quan comparegueren treballadors de l'EMT.

"Igual es va posar molt melodramàtic", ha dit i ha qualificat d'"imaginatiu però no real" les propostes de PP i CS, ja que aquest mateix dijous el PSPV votarà en el ple amb Compromís. "De moment, que voten a Pedro Sánchez", ha ironitzat.

Catalá, abans del ple d'aquest dijous, ha dit en atenció als mitjans que espera que la "ruptura de criteris" produïda arran del vot socialista en la comissió siga un "halo d'esperança". En aquesta línia, assenyalava que confiaven que el PSPV "seguisca la senda de sensatesa", permetent la compareixença de Ribó en la comissió que investiga una "estafa única i primera a Espanya en una entitat pública, massa greu, seriosa i profunda per a no comportar responsabilitats polítiques".

En cas de recolzar aquesta petició, ha oferit que recolzaran un canvi de presidència en l'EMT a favor dels socialistes i han anunciat que demà demanarà al jutjat que instrueix el cas la seua personació per a obtindre informació.

"Falta de gestió"

Per la seua banda, Giner ha indicat que Cs posa a la disposició del PSPV "els seus 70.000 vots i sis regidors" per a "llevar de l'Ajuntament els nacionalistes Ribó i Grezzi". "Si el PSPV té un problema amb Compromís, ací està Cs per a recolzar al PSPV", ha dit, i ha lamentat la "falta de gestió" en el consistori, no només per l'EMT sinó també pel tancament del Palau de la Música o de platges durant l'estiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento