L'AVL destaca sobre Sant Vicent Ferrer la seua "dimensió universal" i "influència"

  • Des d'aquest dimecres i fins al divendres se celebra un congrés internacional en el qual s'analitza la seua figura.
  • "Va tindre una clara influència, no només en el terreny religiós sinó també en l'àmbit polític i eclesiàstic", diu Ferrer.
Inauguració del congrés internacional 'Sant Vicente Ferrer, projecció europea d'un sant valencià' en la Capella del Sant Calze de la Catedral de València.
Inauguració del congrés internacional 'Sant Vicente Ferrer, projecció europea d'un sant valencià' en la Capella del Sant Calze de la Catedral de València.
AVL

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha destacat aquest dimecres, en la inauguració a València del Congrés Internacional 'Sant Vicent Ferrer, projecció europea d'un Sant valencià', la "dimensió universal", la "clara influència" històrica del predicador i l'"atractiu" de la seua figura, tant en la seua època com en l'actualitat, sis segles després de la seua mort.

Així ho ha expressat el president de l'AVL, Ramón Ferrer, en la inauguració d'aquesta trobada que se celebrarà fins a divendres que ve organitzat per l'AVL i la Comissió de l'Escriptor de l'Any 2019 Sant Vicent Ferrer -depenent d'aquesta entitat acadèmica- i que compta amb la participació d'investigadors de "solvència" sobre la personalitat "polièdrica" del religiós, mort l'any 1419, i de la seua obra.

El congrés, que ha arrancat en la capella del Sant Calze de València -en la Catedral d'aquesta ciutat- es completa amb una exposició que es pot contemplar en dues seus: la Catedral de València i la sala Duc de Calàbria de la Biblioteca Històrica de la Universitat de València amb el títol 'Vicent Ferrer, un predicador de la tardor medieval'.

Ramón Ferrer, que ha expressat l'"honor" que suposa per a l'AVL inaugurar un conclave com aquest en la Capella del Sant Calze, ha explicat que es tracta d'una cita centrada "en la figura humana, religiosa i intel·lectual del predicador Vicent Ferrer". Així mateix, ha indicat que es tracta d'una trobada "més que justificada per la dimensió universal del pare Vicent".

"Sis segles després de la seua mort, l'any 1419, la seua obra i la seua imatge han sobreviscut al pas del temps", ha ressaltat el responsable de l'AVL, que ha apuntat que "els testimonis del seu impacte en la societat de l'època resulten més que evidents". En aquesta línia, ha exposat que "el sant va tindre, al final de l'Edat Mitjana, una clara influència, no només en el terreny religiós com a predicador sinó també en l'àmbit polític i eclesiàstic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento