Comunitat Valenciana

Botànic, PP i Cs plantegen modificar la llei de senadors

  • L'objectiu de la mesura és assegurar la seua continuïtat en cas de coincidència electoral.
Imagen del exterior y fachada del Senado
Imagen del exterior y fachada del Senado
SENADO - Archivo
Imagen del exterior y fachada del Senado

Els tres partits del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) i PP i Ciutadans (Cs) han firmat i registrat a Les Corts una proposició per a modificar la Llei de designació de senadors en representació de la Comunitat Valenciana que, entre altres qüestions, assegura la continuïtat en cas que, com ha ocorregut enguany, coincidisca la dissolució de les dues cambres, eliminant les "distorsions" que es poden generar.

El text vigent estableix que "el mandat de les persones designades ho serà fins a la finalització de la legislatura de Les Corts en la qual es va produir la designació. No obstant açò, els senadors o les senadores en exercici continuaran en les seues funcions fins a la presa de possessió dels qui hagen de substituir-los, excepte el cas que coincidisca la dissolució del Senat i Les Corts".

La reforma vol eliminar eixa última excepció, de manera que no es genere un buit com el produït enguany, quan la convocatòria de generals i autonòmiques per al 28 d'abril va fer que la Cambra alta es constituïra, per qüestions de termini, sense els nous senadors territorials valencians nomenats per Les Corts.

Precisa, així mateix, que el ple convocat per a la designació de senadors pel ple de Les Corts s'haurà de produir en el termini de 30 dies següents al dictamen de la Comissió de l'Estatut dels Diputats i les Diputades.

A més, la proposta -que es demana siga tramitada pel procediment de lectura única- explicita la supressió dels articles que el Tribunal Constitucional va anul·lar al 2017, relatius a la revocació de senadors, i també de les compareixences prèvies i l'avaluació de les persones proposades pels grups.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento