Rus nega blanqueig de diners al Brasil i assegura que té documentat cada euro

  • L'expresident de la Diputació ha declarat aquest dimecres com a investigat en una de les peces del cas Imelsa.
  • Assegura que no existeix "cap" relació comercial de les seues empreses amb el Brasil.
L'expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, a la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, a la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo

L'expresident de la Diputació de València i del PP provincial Alfonso Rus ha negat haver blanquejat diners obtinguts de comissions il·legals a través de les seues empreses al Brasil o tindre béns amagats en el país, i ha assegurat davant el jutge que té documentat cada euro.

Rus ha acudit aquest dimecres a declarar, en qualitat d'investigat, en el Jutjat d'Instrucció número 18 de València, en relació a una de les peces del conegut com a cas Imelsa, relativa a un presumpte blanqueig de capitals al Brasil.

En concret, s'investiguen operacions de compravenda d'accions en les quals van intervenir FDM -societat familiar de l'expresident-, la societat de valors Arteinvest 2017, també de Rus, i Geneva Fons Immobiliari. En aquest assumpte, l'instructor estima que podria haver-hi una operació "simulada" amb l'adquisició per part de Geneva -per 1.800.000 euros- d'un total de 50 participacions que Arteinvest, al seu torn, havia adquirit a FDM, i recompra tres anys després per 1.200.000 euros. El lloc de destinació havia sigut el Brasil.

Rus, en la seua compareixença, ha respost les preguntes formulades per totes les parts i ha insistit que no ha blanquejat res, ja que es tractava d'operacions "absolutament" comercials d'una empresa de la seua propietat i se centren en el període de 2007.

En declaracions als mitjans, l'expresident de la Diputació ha afirmat que no ha anat al Brasil des del 1978 i preguntat per si tenia amagades propietats allí ha dit que "no". "Però si hi ha alguna cosa, m'ho dieu i jo me'n vaig", ha bromejat.

"Deu a zero", ha respost quan se li ha interpel·lat pel blanqueig. "Digueu-me on s'ha blanquejat i de quina forma està. Són contractes empresarials que cal explicar-los però no tenen res a veure amb Imelsa ni res. És un tema de la meua empresa", ha insistit. En aquesta línia, interpel·lat per si existeix alguna relació comercial de les seues empreses amb el Brasil, ha asseverat que "cap".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento