El jutjat obri juí oral a López Jaraba per presumptes irregularitats en contractes d'RTVV

  • VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)
L'exdirector de l'extinta RTVV José López Jaraba
L'exdirector de l'extinta RTVV José López Jaraba
EUROPA PRESS

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Paterna (València) ha dictat interlocutòria d'obertura de juí oral contra el qui fora director general de l'extinta Radiotelevisió Valenciana (RTVV) per presumptes irregularitats en la contractació d'una sèrie i un programa de la productora Alba Adriática, l'administrador únic de la qual era l'empresari José Luis Moreno.

Així ho ha acordat en una interlocutòria amb data del passat 14 d'octubre, després d'haver demanat eixa obertura de juí oral les acusacions exercides per CGT PV, CCOO PV i l'Advocacia de la Generalitat. La Fiscalia havia sol·licitat el sobreseïment provisional de la causa en considerar que no estava "degudament acreditada la perpetración del delicte".

CGT-PV sol·licita per a López Jaraba una pena de huit anys de presó i inhabilitació per 20 anys i 1.385.295 euros per malversació, prevaricació i frau a l'administració; CCOO, que actua com a acusació popular després de la interposició d'una querella, reclama set anys de presó i 18 d'inhabilitació absoluta i multa de 33.000 euros mentre que l'Advocacia de la Generalitat Valenciana exigeix set anys de presó, 17 anys i mig d'inhabilitació absoluta i una responsabilitat civil d'1,38 milions.

López Jaraba està processat des del passat mes de juny per malversació o, si escau, administració deslleial per sobrecostos de 1.385.295 euros en la contractació d'una sèrie i un programa de la productora Alba Adriática, propietat de José Luis Moreno.

Ara, en aquesta resolució el jutge assenyala que després d'haver-se sol·licitat l'obertura de juí per acusacions particular i popular, s'acorda l'obertura i es dona nou trasllat al ministeri fiscal perquè formule escrit de qualificació, llevat que renuncie a açò. El titular del jutjat fixa una fiança de responsabilitat civil d'1,8 milions d'euros a càrrec de l'acusat, a la vista dels escrits d'acusació.

En cas de no verificar eixa quantia, l'instructor ordena l'embargament de béns de la seua propietat en quantitat suficient per a cobrir eixa sumar o acreditar en forma legal la insolvència. L'òrgan competent per a conéixer d'aquesta causa serà l'Audiència de València.

Segons ha indicat CCOO PV en un comunicat, al juny de 2014 aquest sindicat va registrar denúncia davant la Fiscalia de la Comunitat Valenciana per aquests fets, que va ser remesa a la Fiscalia Especial contra la Corrupció i des d'allí al Jutjat de primera instància i instrucció 6 de Paterna per a la seua acumulació a les Diligències Prèvies 422/14.

Quan el sindicat va demanar la seua personació com a acusació particular, la petició va ser rebutjada per la resta d'acusacions pel que va interposar querella per a actuar com a acusació popular i en eixa qualitat ha presentat el seu escrit de conclusions i demanat l'obertura de juí oral per malversació de cabals públics i prevaricació administrativa com a delictes continuats.

"Després d'un periple de més de cinc anys, amb la interlocutòria es reconeixen els indicis d'una nefasta gestió per López Jaraba, que com moltes altres variables va desembocar en el tancament de l'extinta RTVV amb la pèrdua d'ocupació directa en Canal 9 i indirecte en tot el sector audiovisual valencià", ha subratllat el sindicat.

COMPROMÍS: "RECORREGUT MOLT LLARG"

Per la seua banda, el síndic de Compromís a Les Corts, Fran Ferri, ha mostrat la satisfacció de la seua formació perquè "finalment la justícia ha obert juí oral contra José López Jaraba per la seua gestió en RTVV". "Ha sigut un recorregut molt llarg des que Compromís denunciàrem davant la justícia al 2014 als responsables del forat econòmic que va provocar la nefasta gestió dels governs del PP en la nostra radiotelevisió pública", ha afegit en un comunicat.

"Cinc anys després hem aconseguit que un dels responsables del saqueig d'RTVV s'assente en el banc dels acusats per a responsable pel balafiament i desviament dels fons de l'entitat. Confiem que amb aquest juí a més de delimitar les responsabilitats de l'acusat, aconseguim que els diners robats tornen a les arques públiques, objectiu principal de totes les nostres denúncies per corrupció", ha recalcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento