La Plaça de l'Ajuntament serà per a vianants a partir del 20 març del 2020

  • Inicialment es portarà a terme un "procés bla de conversió en zona de vianants".
  • Amb la iniciativa es guanyaran 12.000 m2 de superfície per als vianants.
L'alcalde de València, Joan Ribó (centre de la imatge), i els regidors Elisa Valia i Giuseppe Grezzi presenten la peatonalització de la plaça de l'Ajuntament
L'alcalde de València, Joan Ribó (centre de la imatge), i els regidors Elisa Valia i Giuseppe Grezzi presenten la peatonalització de la plaça de l'Ajuntament
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA

La plaça de l'Ajuntament de València serà per als vianants des del 20 de març de l'any 2020, un dia després de concloure les Falles de pròxim l'any, segons ha anunciat l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

El primer edil ha detallat que la conversió "s'iniciarà amb un procés bla de conversió en zona de vianants" i que la transformació total culminarà més endavant, quan s'elabore i execute el projecte definitiu.

Així es guanyaran 12.000 m2 de superfície per als vianants, ha recalcat Ribó, que ha oferit una roda de premsa juntament amb els regidors de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i de Participació, Elisa Valía.

El canvi atén a l'acord del Govern del Rialto -que integren Compromís i PSPV-, en concret al punt 18 que parla de la reorganització de places com la de Bruges, Reina, Sant Agustí o de l'Ajuntament. L'objectiu és "guanyar espai públic per a les persones".

Aquest reordenament tindrà alguns límits, com l'espai reservat per a 'mascletaes', les falles municipals, les parades de flors -que es mantindran encara que es repensarà el disseny- i el pas de l'EMT. Per la seua banda, ni la font ni l'estàtua de Vinatea es consideraran límits.

Giuseppe Grezzi ha puntualitzat que l'única línia de l'EMT que circularà per la plaça serà la nova llançadora C1, que tindrà una freqüència de 4-5 minuts i que unirà els intecanviadors a les zones de Porta de la Mar Tetuan i el que es construirà a Xàtiva Lluís Vives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento