STEPV presenta una queixa al Síndic de Greuges per l'impagament de nòmines docents

  • El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha presentat una queixa al Síndic de Greuges per l'impagament de nòmines a docents, amb l'objectiu que "es prenguen les mesures necessàries perquè no torne a passar".

Segons ha explicat en un comunicat, aquest dijous representants del sindicat s'han personat també en les direccions territorials d'Alacant, València i Castelló per a presentar les reclamacions que li han arribat -un centenar aproximadament- de persones que no han cobrat la nòmina de setembre -professorat en pràctiques, funcionaris de carrera procedent d'altres territoris per concurs de trasllats i interins-.

Ha constatat que en les tres direccions estaven treballant per a incorporar a les nòmines les persones que no han cobrat el passat mes i tant a València com a Castelló s'han revisat una a una les reclamacions presentades, mentre que a Alacant eixa revisió es realitzarà la setmana que vé. S'ha comprovat que en alguns casos s'estaven implementant els pagaments i en uns altres s'estaven posant en contacte amb les persones afectades per falta de documentació.

STEPV ha demanat que s'obrira un termini extraordinari per a fer efectiu el pagament de la nòmina als afectats, però se'ls ha informat que no és possible perquè el sistema informàtic no està preparat per a fer els pagaments de forma immediata. "Desgraciadament, una vegada més, caldrà esperar a la fi de mes perquè s'abonen, de manera que les persones que no han cobrat setembre hauran d'esperar per a cobrar la nòmina juntament amb la d'octubre", han explicat les mateixes fonts.

El sindicat demanarà a la Conselleria d'Educació que treballe per a modificar el programa de pagament de nòmines perquè es puguen abonar quan es resolguen les incidències i no haver d'esperar a la fi del mes següent perquè es faça efectiu el pagament.

STEPV espera que tot el personal que no ha cobre i ha presentat tota la documentació correctament, unes 500 persones, coure amb normalitat la nòmina de setembre i no tinga més problemes, i no descarta "cap altra acció si el problema continua".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento