Ajuntament de València i Generalitat aposten per "rellançar" el projecte de regeneració del Cabanyal

  • El projecte ARRU preveu la rehabilitació de 602 vivendes i la renovació d'altres 18.
  • Martínez Dalmau afirma que van a "injectar els recursos que faça falta".
Sandra Gómez es reuneix amb Martínez Damau per a abordar la rehabilitació del Cabanyal
Sandra Gómez es reuneix amb Martínez Damau per a abordar la rehabilitació del Cabanyal
AYTO DE VALÈNCIA

L'Ajuntament de València i la Generalitat han mostrat aquest dilluns la seua aposta per "rellançar" el projecte de rehabilitació i regeneració del Cabanyal, impulsant una nova fase en la col·laboració entre institucions perquè siga "el barri que es mereixen totes les persones que viuen en ell".

Així ho ha indicat el vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i la vicealcaldessa de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, que s'han reunit per a analitzar els objectius comuns de les institucions que representen respecte al Pla Cabanyal-Canyameral de cara a la convocatòria de la reunió del Consell d'Administració del pla.

Dalmau ha destacat "l'absolut compromís de la Generalitat i el Consistori en la regeneració urbanística i principalment social" d'aquest barri de la ciutat, i ha assegurat que van a "injectar els recursos que faça falta".

Per la seua banda, Sandra Gómez ha incidit en la voluntat de "rellançar el projecte de rehabilitació i regeneració del barri" i ha subratllat la importància de l'acció d'una societat tan important com Pla Cabanyal, "un instrument adequat per a la regeneració del barri, així com per a abordar qüestions molt importants".

Entre aquestes qüestions, Gómez s'ha referit a la situació dels anomenats blocs portuaris, on per part de l'Ajuntament i la Generalitat cal "donar una solució perquè els veïns puguen tindre un entorn urbà i social en el qual poder viure i conviure amb tranquil·litat".

Conveni de col·laboració institucional

El 6 de juny el Consell va aprovar un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Vivenda i l'Ajuntament de València per a gestionar les actuacions de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) en el barri del Cabanyal-Canyamelar per al 2019, en el marc del Pla Estatal de Vivenda 2013-2016, que inclou les actuacions a executar fins al 31 de desembre.

El conveni estableix una subvenció per a 2019 de 4.936.725 euros, dels quals el Ministeri de Foment aporta 3.747.750 euros i la Generalitat 1.188.975 euros per a la gestió de l'actuació de regeneració i renovació urbana previstes en el barri.

La declaració de l'ARRU del Cabanyal-Canyamelar es va instrumentar a través d'un conveni entre la Generalitat i el Ministeri de Foment, amb la participació de l'Ajuntament de València.

El conveni estableix una inversió total de 14.294.402 euros, aportats pel Ministeri, la Generalitat, el consistori i els particulars. L'actuació preveu la rehabilitació de 602 vivendes i la renovació d'altres 18, incloent obres de reurbanització, així com l'execució d'un programa de reallotjaments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento