Comunitat Valenciana

El Pla Econòmic Financer "es farà públic quan es puga fer públic"

  • La presentació dels ajustos pressupostaris al Ministeri era necessari per a la recepció del FLA.
Soler i Oltra en una imatge d'arxiu
Soler i Oltra en una imatge d'arxiu
GVA - Archivo
Soler i Oltra en una imatge d'arxiu

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que entén que el Pla Econòmic Financer (PEF) que la Generalitat ha enviat al Ministeri d'Hisenda com a pas necessari per a la recepció del FLA "es farà públic quan es puga fer públic".

Així s'ha pronunciat en la roda de premsa posterior al ple de l'Executiu valencià en ser preguntada pel fet que no s'haja publicat el detall dels ajustos pressupostaris inclosos en el PEF enviat per la Conselleria d'Hisenda de Vicent Soler, un detall del qual ha dit no tindre coneixement.

"No dispose de més informació en aquest moment que la nota de premsa de dissabte que tenen tots vostés, així que vosté i jo tenim la mateixa informació en aquest moment", ha dit, en referència al comunicat amb el qual la Generalitat va anunciar les retencions de crèdit de 364,7 milions d'euros en el pressupost autonòmic d'enguany per a desbloquejar el FLA.

Oltra ha indicat que sap el que s'ha apuntat com a retenció de crèdit en el seu departament i ha incidit que creu que el desglossament es farà públic quan es puga, ja que pot ser que encara no s'haja publicat en estar a l'espera de passar pel Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

"En tot cas, aquest és un govern que s'ha caracteritzat per la transparència i així seguirà sent", ha subratllat, assenyalant que no sap si hi ha qüestions tècniques que estarien "acabant de perfilar-se" per a poder publicitar les partides concretes. "Ho desconec, però estic segura que s'està treballant en aquesta línia", ha incidit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento