Comunitat Valenciana

Facebook, a judici al març a València per la demanda d'una orxateria

  • El judici contra la xarxa social se celebrarà el 5 de març.
  • L'empresa al·lega pèrdues econòmiques pel tancament de la seua pàgina en la plataforma.
Horchatas de la marca Món Orxata
Horchatas de la marca Món Orxata
MÓn ORXATA
Horchatas de la marca Món Orxata

Els jutjats de Moncada (València) han assenyalat per al 5 de març el judici contra Facebook per una denúncia de l'empresa valenciana Món Orxata, radicada a Alboraia i dedicada a l'elaboració i venda d'orxata, per haver-li tancat sense explicació el compte que va tindre en aqueixa xarxa social set anys.

Segons fonts jurídiques, la denúncia presentada al juny de 2017 ha sigut tramitada en aquest jutjat, que s'ha considerat competent per a investigar-la malgrat les pretensions de la demandada, que va sol·licitar que la reclamació es formulara als Estats Units. Fa dos anys, el jutge va considerar que la clàusula de sotmetre's a la jurisdicció dels Estats Units és "imposada per la part predominant", en aquest cas la tecnològica estatunidenca.

El propietari de Món Orxata al·lega que el tancament de la seua pàgina en Facebook li va originar pèrdues econòmiques i de reputació, atés que era una via principal de comunicació amb els seus clients, i reclama per això.

Segons es va denunciar fa dos anys, una vegada esborrada la "història" o "identitat digital" de Món Orxata, va aparéixer en el cercador de Facebook un cartell al costat d'un mapa amb la ubicació de l'empresa que deia: "Tancat permanent". Malgrat els correus i requeriments enviats a la xarxa social, no es va obtindre cap resposta concreta ni la reactivació del compte, segons un portaveu de l'empresa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento