Comunitat Valenciana

València reurbanitzarà l'emblemàtic carrer Jorge Juan per a guanyar espai públic per quasi 1 milió d'euros

  • La Junta de Govern aprova aquest divendres el projecte, que tindrà un termini d'execució de cinc mesos.
  • Les obres abastaran des del carrer Sorní fins a la Gran Via Marqués del Túria, a l'entorn del Mercat de Colón.
  • Es renovaran les voreres i canalitzacions, es canviarà l'asfalt per rajola i es plantaran més arbres.
La calle Jorge Juan, a la altura del Mercado de Colón.
La calle Jorge Juan, a la altura del Mercado de Colón.
GOOGLE STREET VIEW
La calle Jorge Juan, a la altura del Mercado de Colón.

El cèntric i emblemàtic carrer Jorge Juan de València canviarà d'aspecte amb el projecte de renovació que té previst aprovar aquest divendres la Junta de Govern Local.

L'actuació, pressupostada en una mica més de 975.000 euros, té un termini d'execució de cinc mesos i suposarà "un avanç en la recuperació de l'espai públic per als veïns i veïnes", segons la vicealcaldessa i responsable de Desenvolupament i Regeneració Urbana, Sandra Gómez.

L'àmbit d'actuació de les obres està inclòs en els entorns de protecció del Bé d'Interés Cultural (BIC) del Mercat de Colón i dels Béns de Rellevància Local (BRL) Edifici d'Habitatges Jorge Juan 3 i Edifici Cortina II Casa dels Dracs.

En concret, les actuacions previstes consisteixen en la renovació de l'enrajolat existent i la substitució de l'asfaltat de calçada per rajola. Tot el paviment previst serà de pedra natural, excepte una franja de rodament d'asfalt polit, que discorrerà entre l'eixida de l'aparcament subterrani del Mercat de Colón i el carrer Cirilo Amorós.

El nou disseny de la planta viària obligarà, segons indiquen fonts municipals, a una redistribució dels embornals d'aigües pluvials. El projecte contempla la implantació de les canalitzacions i elements necessaris per a la posada en reg de 21 nous escocells, que albergaran arbres de les espècies Fraxinus ornusPyrus calleriana i Citrus aurantis.

De la mateixa manera, s'executaran les canalitzacions d'enllumenat, en previsió que en el futur es volgueren traslladar les lluminàries existents, actualment situades en façana.

Gómez ha posat en valor que el projecte preveu "la urbanització inclusiva, l'accessibilitat universal i millora el pas dels veïns i veïnes als seus aparcaments".

En aquesta línia, afirma que es tracta d'una obra que "enalteix una zona emblemàtica de la ciutat, amb ric patrimoni arquitectònic", ha afirmat i ha reiterat que amb aquest tipus d'actuacions "València avança en la recuperació d'espai públic i millora la qualitat de vida" per als seus habitants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento