Comunitat Valenciana

Feliu Ventura publica 'Convocatòria', un llibre disc que convida a la gent a descobrir el seu "poder transformador"

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
Feliu Ventura
Feliu Ventura
JUAN MIGUEL MORALES

Feliu Ventura llançarà el pròxim 11 d'octubre el seu últim treball: 'Convocatòria'. Després de huit anys sense traure un disc amb cançons pròpies, el músic valencià explora nous ritmes en 11 "himnes xicotets, domèstics i assemblearis" amb els quals convida la gent a "descobrir el seu paper transformador", sempre en un to "marcadament positiu". "Les cançons per si mateixes no canvien el món però sí convoquen la gent que ho canvia", ha dit.

L'àlbum va més enllà i les cançons s'acompanyen de textos escrits per catorze persones que volen "transformar el món cada dia" i que són "referents polítics i socials per al músic". Així, 'Convocatòria' es converteix en un disc-llibre amb les reflexions de Marc Granell, Gemma Pasqual, Josep Vicent Frechina, Santiago Alba Rico, Jordi Cuixart (des de la presó), Natza Farré, David Fernàndez, Özgür Günes, Sònia Moll, Martxelo Otamendi, Maribel Servera, Carlos Taibo, Júlia Taurinyà, Mateu Xurí.

A cadascun d'ells, Ventura els va enviar una carta amb la lletra d'una de les seues noves cançons i els "va convocar" a reflexionar en un text sobre ella. Només després de rebre els seus escrits va gravar l'àlbum, que rep la "influència" dels seus afins. Així ho ha desvetlat aquest dijous durant la presentació de 'Convocatòria' juntament amb l'escriptora Gemma Pasqual.

Des del pop-rock anglosaxó fins a la música mediterrània, tocs de música clàssica i electrònica, Feliu Ventura explora nous estils "sense complexos" encara que sense oblidar la seua "marca d'autor" en aquest treball que compta amb els arranjaments de Borja Penalba i Pau Chafer, i una xicoteta col·laboració de Pep Gimeno 'Botifarra' i Ginestà.

"COSES IMPOSSIBLES HAN SIGUT POSSIBLES"

Per a Ventura, 'Convocatòria' és el resultat d'un procés de treball llarg i exigent que arriba quan ja ha compost les 11 cançons, -la xifra habitual en els seus discos-, i les lletres són "filles d'aquest moment, amb referències a l'actualitat però per a escoltar més vegades".

En tot cas, la seua intenció és reivindicar que "coses impossibles han sigut possibles" i cal "estar contents", açò sí, amb un "somriure militant", ha precisat. En un "món que estén a destruir les xicotetes coses", Ventura aposta per elles.

Per a l'escriptora Gemma Pasqual aquest és el treball més "madur" de Feliu Ventura, amb un missatge "compromès i d'optimisme" que convida a "escoltar, llegir i reflexionar", però que sobretot ompli de "felicitat".

Preguntat altres dels col·laboradors del llibre-disc, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que escriu un text des de la presó de Lledoners, i que espera de la sentència del jucio del 'procés', Feliu Ventura ha assenyalat que no espera "res bé" perquè l'emet "un Estat que és tot el contrari del que signifiquem nosaltres com a país mediterrani, obert i amb llum. És un estat feudal que no entén una altra cosa que la violència epxresada de moltes maneres, no solament físicament", ha lamentat.

Segons Ventura, "ho hem vist en els últims anys i ho veiem cada dia que algú intenta parlar valencià i li'l posen díficil. Sabem que significa això i que nosaltres signifiquem una altra cosa, perquè som gent mediterrànea, amb ulls oberts al món i cosmopolites, i no estem tancats en nosaltres mateixos, vivim en un lloc on creix la vida en l'horta i la vida és fàcil i feliç si no vé algú a posar-te-la dificil", ha conclòs.

PRÒXIMS CONCERTS

Els temes de 'Convocatòria' podran escoltar-se en directe en els concerts que Feliu Ventura té ja confirmats, d'entrada ja estan a la venda: el 9 de novembre a la Fira Trovam de Castelló, el 29 de novembre en el Teatre El Micalet de València, el 12 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa, el 13 d'octubre a Banyoles, el 8 de novembre a Sant Celoni, i a principis del 2020 a Barcelona.

Ventura ha estat huit anys sense traure disc en solitari però sense deixar una intensa i variada activitat creativa. Des de 'Música i lletra' (Propaganda Pol Fet! 2011), Feliu Ventura ha fet el documental 'La memòria de la música', ha publicat el vinil 'Vers l'Infinit' i la rèplica digital 'Referents' per a celebrar vint anys de trajectòria.

També ha escrit la seua primera novel·la 'Com un record d'infantesa', ha fet l'espectacle 'Libres. Batalles. Cançons' amb Xavi Sarrià i ha llançat dos treballs amb el trio de reggae lo-fi Xerramequ i els Aborígens, l'EP 'Montserrat' i el disc de llarga durada 'Sessions Ferotges'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento