Comunitat Valenciana

El Bioparc de València invertirà 25 milions en un Parc d'Aventures ambientat en la naturalesa oriental

  • De quatre hectàrees, està inspirat en els boscos de Cambodja i permetrà fer barranquisme, ràpel, escalada...
  • No costarà res a les arques municipals en tractar-se d'inversió privada i preveu la rehabilitació d'alqueries.
  • La concessionària del zoològic, Rain Forest, pretén iniciar les obres al gener per a acabar-les al març de 2022.
Imagen de uno de los espacios del nuevo recinto, que reproduce los templos y bosques de Camboya.
Imagen de uno de los espacios del nuevo recinto, que reproduce los templos y bosques de Camboya.
20MINUTOS.ES
Imagen de uno de los espacios del nuevo recinto, que reproduce los templos y bosques de Camboya.

El complex de naturalesa i oci que formen el Bioparc i el parc de Capçalera, en el districte de Campanar, es completarà amb un nou Parc d'Aventures, un projecte amb el qual Rain Forest Espanya, concessionària del zoològic de València, pretén augmentar l'oferta lúdica amb una temàtica lligada a la naturalesa dels boscos orientals i a l'aigua.

Així ho han explicat aquest dimecres l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el president de la companyia, José Maldonado, després de la reunió mantinguda a l'Ajuntament per a impulsar els tràmits administratius.

El projecte no tindrà cost per a les arques municipals, ja que els 25 milions d'euros d'inversió seran a càrrec de Rain Forest. Una vegada construït, el complex d'oci permetrà a valencians i visitants disposar d'una oferta d'esports d'aventura com el barranquisme, el ràpel, l'escalada o interminables tobogans. També inclourà una zona de bany i relax similar a una platja, així com parc i zona de serveis.

Tot el complex estarà inspirat en els boscos de Cambodja i recrea els temples de Angkor amb una arquitectura "com derruïda" en la qual "tot és natural", va explicar Maldonado.

La superfície que ocuparà supera les quatre hectàrees (40.000 metres quadrats o l'equivalent a cinc camps de futbol). "Ja estem en fase d'avantprojecte, el tenim acabat pràcticament, i finançament també està atorgat. La nostra intenció és començar les obres al gener per a tindre-ho finalitzat al març de 2022", va concretar el president de Rain Forest. "Farem una nova forma de diversió amb molta qualitat i molt detall, una cosa que manca en el conjunt d'Espanya", va afegir.

Ribó va puntualitzar que només queda per fer un canvi en la qualificació urbanística que haurà de passar pel ple en les pròximes setmanes i posteriorment comptar amb el vistiplau de la Generalitat, cosa que van definir com "un tràmit administratiu", ja que la concessió inicial ja contemplava l'ús recreatiu i com a parc d'atraccions.

Rehabilitació de les alqueries

El projecte també inclourà la rehabilitació de les alqueries històriques d'horta que es troben en la zona, encara que no formaran part del complex i donaran al carrer com a edificis independents. En aquest sentit, Ribó va explicar que en una d'elles, hi ha un antic sistema per al cultiu de la seda, una cuquera on es volen plantar arbres perquè els xiquets puguen visitar. En la mateixa línia, Maldonado va detallar que es rehabilitarà com a "projecte arqueològic", tindrà un ús obert i a més albergarà la seua fundació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento