L'EMT ajorna el nomenament dels seus directius i crearà una comissió interna per a investigar el frau

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)
Consell d'administració de l'EMT del 2 d'octubre de 2019
Consell d'administració de l'EMT del 2 d'octubre de 2019
EUROPA PRESS

El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) ha ajornat a la seua pròxima reunió dilluns que vé el nomenament de diversos càrrecs directius i ha aprovat crear una comissió de treball en el si de l'entitat per a aclarir els detalls entorn del frau de quatre milions d'euros detectat la passada setmana.

Així ho han decidit els consellers de l'entitat en el seu ple d'aquest dimecres, del que s'han retirat els sis primers punts de l'ordre del dia, que contenien, entre d'altres els nomenaments del director-gerent i d'un secretari-assessor no conseller.

D'altra banda, també s'ha aprovat que l'entitat es presente com a acusació en el cas que es derive de la investigació policial que s'està duent a terme al voltant del frau, així com contractar un despatx d'advocats a Hong Kong per a poder recuperar part del defraudat.

Segons ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible i president del Consell d'Administració de l'EMT, Giuseppe Grezzi, una de les últimes transferències que es va realitzar es trobaria "bloquejada a Hong Kong", per la qual cosa eixos diners "serien susceptibles de ser recuperats" mitjançant un procediment judicial en l'antiga colònia britànica.

A més, preguntat pels mitjans de comunicació sobre si hi haguera més persones involucrades en el frau dins de l'EMT, Grezzi ha incidit que "hi ha una persona que ha sigut acomiacomiada".

Així mateix, l'edil ha defès la celebració d'aquesta comissió en el si de l'EMT i no en el ple de l'Ajuntament, com demanava el Partit Popular, perquè "en el consell estan representats tots els grups". Al seu juí, la comissió és "el lloc més adequat" per a "tirar llum" i tractar de manera transparent" les accions que s'hagen de dur a terme per a recuperar eixos diners.

De fet, interpel·lat sobre si té pensat presentar la seua dimissió, com li ha requerit el PP aquest dimecres, Grezzi ha assenyalat que aquesta qüestió "es dirimirà en la comissió", en la qual espera poder "explicar els seus quatre anys de gestió".

En la mateixa línia s'ha pronunciat la regidora socialista Elisa Valia, que presidirà la comissió, i ha assenyalat que aquest té com a objectiu "dilucidar-se totes les qüestions sobre el frau". Així mateix, ha considerat "suficients" les explicacions aportades des de la gerència de l'EMT.

CS VEU A GREZZI "EXTREMADAMENT NERVIÓS" I PP INSISTEIX EN LA COMISSIÓ EN EL PLE

Per la seua banda, el regidor de Ciudadanos Narcís Estellés ha assenyalat que ha vist a Grezzi "extremadament nerviós pel tema de l'estafa de l'EMT". "Ens ha negat diversos torns d'intervenció i parlat en un to molt inadequat", ha asseverat.

Així mateix, ha lamentat que no s'haja aprovat la seua proposta d'intervenció de l'EMT per part de l'Ajuntament, i ha indicat que Ciutadans sí ha recolzat tant la cerca d'un bufet a Hong Kong, com la creació de la comissió. No obstant açò, en aquest últim punt han votat que sí "amb condicions", ja que entenen que aquesta mesa és "és complementària a l'autèntica Comissió d'Investigació que ha de celebrar-se en Ple Ajuntament i està regida pel Reglament del Ple".

Des del PP, pel seu costat, han considerat que el govern municipal "està tractant d'evitar les seues conseqüències en negar la informació als Grups polítics i oposar-se al fet que se celebre un ple extraordinari en el qual l'alcalde comparega".

Així mateix, els regidors 'populars' en el consell, Carlos Mundina i Marta Torrado, han considerat que aquesta mesa de treball "es crea per a blanquejar la negligència de Ribó i Grezzi i el seu intent per desviar les responsabilitats de les errades en el funcionament de l'empresa que han donat lloc al robatori".

Per la seua banda, l'edil de Vox Vicente Montañez, ha assenyalat que per a aquest govern "la transparència brilla per la seua absència", i ha considerat que "pràcticament no s'ha aportat cap informació". "A data de hui seguim sense conéixer ni tan sols quals són els protocols que s'han vulnerat", ha manifestat.

"Ara més que mai té sentit la petició de l'oposició d'un ple extraordinari en el qual es dirimisquen les responsabilitats polítiques", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento