Generalitat demana al nou Govern després del 10N una reforma laboral que done estabilitat a l'economia valenciana

  • El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, ha valorat les dades d'atur registrades del mes de setembre, que reflecteixen que el nombre de persones inscrites en les llistes de l'atur a la Comunitat Valenciana ha disminuït en 206 persones, la qual cosa suposa una lleugera baixada del 0,05%, i ha reclamat al Govern que sorgisca de les urnes després del 10N una reforma laboral que done estabilitat a l'estructura econòmica valenciana.

Climent ha valorat aquest descens en un comunicat, encara que ha reconegut que encara hi ha "molt de treball per davant per a arribar a l'objectiu d'aquest Consell, que és arribar a una desocupació tècnica del 5% o 6%". El conseller ha fet una crida per a implicar tota la societat, fonamentalment el món empresarial, per a seguir generant ocupació i "enfortir la nostra economia".

Així mateix, ha aprofitat per a reclamar al nou Govern que es constituïsca després de les eleccions una reforma laboral que genere estabilitat en l'estructura soci econòmica del territori. Segons el conseller, a l'agost, "en la construcció i la indústria, les empreses acomiaden moltes persones" que tornen a contractar en el mes de setembre i octubre.

Climent ha posat l'accent que, a l'agost, la disparitat segons territoris és important. Així, a València ha baixat la parada registrada d'una forma més intensa (-1,40%), mentre que a Alacant s'incrementa lleugerament (+0,65%) i a Castelló ha registrat el major increment (+3,78%).

Segons ha explicat, aquestes diferències s'expliquen, principalment, per la desigual evolució del sector servicis: Castelló (+1.281 persones), Alacant (+2.484 persones) i València (-1.143 persones).

A més, els majors increments es registren en les comarques costaneres, amb major especialització turística o terciària, (per exemple, La Marina Alta, +7,66%, el Baix Maestrat +10,34%) mentre que, en l'interior, l'evolució és positiva en molts casos per a la reactivació de la indústria i altres activitats.

"Així, malgrat que les dades anuals són majoritàriament positives, és evident que seguim tenint un problema d'estacionalitat en l'economia valenciana, i en açò haurem de continuar treballant intensament durant els pròxims anys, per a millorar la qualitat i estabilitat dels nostres llocs de treball", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento