Comunitat Valenciana

L'Observatori del Comerç acorda els 11 diumenges i festius d'obertura per al 2020

  • L'organisme ho va decidir aquest dimarts en una reunió presidida pel conseller Rafael Climent.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha presidit l'Observatori Valencià del Comerç, que ha aprovat el calendari d'obertura dels establiments comercials diumenges i festius durant el 2020. En total, hi haurà onze diumenges i festius en què els comerços podran estar oberts: el 5 i el 12 de gener; el 5, 10 i 12 d'abril; el 5 de juliol, el 15 d'agost (excepte a València ciutat), el 12 d'octubre i el 6, 13 i 20 de desembre.

El calendari de diumenges o festius que s'habiliten per a un període de dotze mesos coincideix amb l'any natural (des de l'1 de gener fins al 31 de desembre). El Ple de l'Observatori del Comerç de la Comunitat Valenciana, en una votació que ha obtingut el suport de la majoria dels seus integrants, ha pactat el calendari comercial vigent per al 2020, ha assenyalat la Generalitat en un comunicat.

A la Comunitat Valenciana, la determinació dels dies hàbils per a la pràctica comercial tal com regula la Llei 3/2011, de 23 de març, de la Generalitat, de Comerç de la Comunitat Valenciana, es realitza mitjançant resolució de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball segons que s'acorde a l'Observatori del Comerç Valencià.

Als establiments de les Zones de Gran Afluència Turística no els afecta, en gran part, aquest calendari perquè obrin més dies, segons cada declaració. En total, i segons l'Acord de la Llotja del 2018, són 38 els diumenges i festius aperturables a les ZGAT d'Alacant i València.

Amb tot, se subratlla que a la ciutat de València el 15 d'agost romandrà tancat per l'Acord de la Llotja on es va acordar festiu pel dia de l'Assumpció de la Mare de Déu. A la resta de ciutats i pobles sí es podrà obrir.

A més, en la reunió s'ha informat els membres de l'Observatori de la tramitació de l'avantprojecte de Llei de Comerç Sostenible. Com ha explicat el conseller Climent, "la llei té com a objectiu la regularització, aclariment i harmonització de les normes amb rang legal vigents en l'àmbit autonòmic valencià en matèria de comerç alhora que actualitzar conceptes i introduir nous instruments legals per a un desenvolupament sostenible, tant des del punt de vista social, com a econòmic i mediambiental, del comerç".

L'ordre del dia de l'Observatori ha inclòs també la presentació de l'Informe Anual de la Distribució Comercial al detall a la Comunitat Valenciana 2018 i les jornades Retail Future.

Observatori de Comerç Valencià

L'Observatori de Comerç Valencià es crea com a òrgan col·legiat, consultiu i assessor en matèria de comerç, que està adscrit a la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

La seua composició i funcionament s'arrepleguen en el Decret 55/2001, de 13 de març, pel qual es regula l'Observatori del Comerç Valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento