Comunitat Valenciana

Ribó demana "cautela" davant el frau de l'EMT i diu que s'informarà a través del Consell d'Administració

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat aquest dilluns "cautela" davant el frau de quatre milions d'euros detectat en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de la ciutat i ha assegurat que per part de l'Ajuntament i d'aquesta companyia pública "no hi ha cap problema" per a "informar". No obstant açò, ha indicat que la informació corresponent s'oferirà a través de la comissió d'investigació que es proposarà en el Consell d'Administració de l'entitat.
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d'arxiu.
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d'arxiu.
AYUNTAMIENTO DE VALENCIA - Archivo
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d'arxiu.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en la compareixença que ha tingut davant els mitjans de comunicació per a informar de la Junta Local de Seguretat amb motiu del 9 d'Octubre, preguntat per aquest frau i per la petició que el grup municipal del PP fa perquè convoque un ple extraordinari en el qual abordar aquest assumpte.

"S'han donat moltes explicacions respecte al frau que ha aparegut en l'EMT", ha respost el primer edil, que ha ressaltat que s'està plantejant -com ha avançat aquest dilluns el president de l'EMT i regidor de Mobilitat, Guiseppe Grezzi- la constitució d'una comissió d'investigació per a donar explicacions sobre l'ocorregut en el Consell d'Administració de la companyia.

Joan Ribó ha comentat que per mitjà d'aquesta comissió s'oferirà "tota la informació" i "totes les dades sobre aquest tema", al mateix temps que ha ressaltat que divendres passat ja va haver-hi un Consell d'Administració i que en aquest òrgan "estan tots els partits" polítics que integren l'Ajuntament".

Així mateix, Ribó ha apuntat que "aquest no és un tema de corrupció política i ha asseverat que es tracta d'un assumpte que "no és solament de l'Estat espanyol" -els diners defraudats van ser transferits a comptes bancaris de la Xina en un període de 20 dies- i que "té molts vessants".

Preguntat pel protocol de seguretat de l'EMT i per si aquest se'n va a revisar, el primer edil ha assegurat que "per descomptat" que es té però ha dit que "s'han saltat absolutament tots els protocols de seguretat". "Tenia la firma mancomunada de dos persones, el gerent i la directora administrativa. Cap d'aquests dos controls es va fer, se'ls va saltar", ha exposat respecte a la realització de les transferències dels diners defraudats.

Així, sobre si està previst modificar eixe protocol, Ribó ha declarat que no i que "el problema no és modificar-ho". "Aquest protocol és suficient. D'entrada, no tenim cap motiu. El que hi ha hagut ha sigut una falsificació molt clara d'unes firmes i no de seguir el protocol corresponent", ha afirmat, encara que ha assenyalat que "és prompte per a parlar d'açò" perquè "s'ha de veure què ha passat" i "com s'ha fet".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento