La majoria de restaurants i bars atenen en castellà

Nova campanya per a fomentar el català. La majoria de bars i restaurants de Barcelona atenen els clients en castellà, ja que només el 42% dels treballadors parlen el català.
Hi ha empleats uns 11.750  immigrants, la gran majoria  amb problemes per entendre i parlar el català. Per a corregir aquesta situació, el Centre de Normalització Lingüística i el Gremi de Restauració de Barcelona van signar ahir un acord per fomentar-ne l’ús.
 
A partir de la tardor es difondrà la campanya Català a taula, que té com a eixos primordials sensibilitzar els empresaris i oferir cursos de català als treballadors.
 
«El 95% de la població de Barcelona entén d’igual manera les dues llengües, l’objectiu és estendre aquest percentatge al sector de la restauració», va afirmar ahir Ferran Mascarell, regidor de Cultura de l’Ajuntament.
 
Gaietà Farràs, president del Gremi de Restauració de Barcelona , va comentar que «costa trobar mà d’obra qualificada que s’expressi en castellà, i en català encara més», abans d’afegir que «l’ús del català no és només obligatori per llei, sinó que suposa un valor afegit que fa fidel la clientela».
 
La majoria de treballadors immigrants del sector de restauració provenen de l’Equador, seguits del Marroc, Perú i l’Argentina.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento