Comunitat Valenciana

Estudiants valencians se sumen a la vaga pel clima i ixen al carrer

  • "Ens enfrontem a un punt de no retorn, un punt irreversible", segons una portaveu de la plataforma convocant.
  • La marxa ha recorregut el trajecte entre la facultat d'Història de la UV i les portes de l'Ajuntament de València.
Manifestació d'estudiants pel clima a València
Manifestació d'estudiants pel clima a València
EUROPA PRESS
Manifestació d'estudiants pel clima a València

Una marxa de joves ha cridat aquest divendres a la vaga estudiantil i ha recorregut els carrers de València per a denunciar les conseqüències del canvi climàtic i reivindicar que "se'ns acaba el temps" com a societat per a frenar les seues conseqüències i ens enfrontem a un "punt de no retorn, irreversible".

Els estudiants han partit des de la facultat d'Història de la capital valenciana i han arribat fins a les portes de l'Ajuntament de València, on han realitzat una concentració de protesta en la qual s'han escoltat càntics reivindicatius sobre el canvi climàtic i en referència a l'ampliació de la V-21, la seua afecció a l'horta i el derrocament del Forn de la Barraca.

'L'asfalt no es menja', 'Visca la lluita dels veïns d'Alboraia', o 'Solidaritat amb el Forn de la Barraca', han cridat els estudiants. Molts d'ells, a més portaven pancartes en les quals es podia llegir, per exemple, 'No és sequera, és saqueig' o es preguntaven 'Si el clima està canviant, per què nosaltres no?'.

En declaracions a Europa Press, Marta Castillo, una de les joves que ha exercit com a portaveu en la marxa, del Sindicat d'Estudiants de València, ha explicat que actualment existeixen dos tendències en el moviment ecologista: "Una defèn el capitalisme verd, nosaltres som anticapitalistes. Defenem que el capitalisme s'està carregant el planeta, que les multinacionals són les responsables dels abocaments al mar, l'expulsió de gasos nocius a l'atmosfera...".

"Són 90 multinacionals, empresaris amb noms i cognoms que estan carregant-se el planeta i ens volen fer creure que tots tenim la mateixa responsabilitat. Tenim responsabildad, però eixos polítics i empresaris tenen una gran responsabilitat, que no estan complint", ha criticat.

La solució, per a la portaveu del sindicat, és "canviar aquest sistema", el capitalisme, o "com a mínim millorar-lo". Es tracta, ha continuat, d'"intentar derrocar els seus mètodes, la sobreproducció, com en el cas de la ramaderia, que s'han carregat l'Amazònia per a alimentar-la, per a una sobreproducció de carn, el petroli...". "Volem acabar amb eixos sistemes de producció que es carreguen el planeta, els humans i la biodiversitat", ha apuntat.

"La gent ho veu molt lluny"

Castillo considera que "molta gent no entén la gravetat de l'assumpte": "La gent ho veu molt lluny però ací a València en 2100 es preveu que la mitat de la ciutat estarà inundada. Tenim solament 80 anys, però en 12 no es podrà evitar eixa inundació", ha lamentat.

Per açò, ha advertit que "ens enfrontem a un punt de no retorn, un punt irreversible" i per açò ha defès "eixir al carrer i lluitar", ja que "se'ns va a acabar el temps".

D'altra banda, sobre la demolició de la històrica alqueria del Forn de la Barraca, a Alboraia (València), per l'ampliació de la V-21, la jove estudiant ha afirmat que "és un cas més de posar primer el capitalisme, la industrialització", per davant de "la naturalesa i l'horta valenciana, que és un punt important de la nostra biodiversitat i la nostra alimentació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento