El Piromusical acomiada la Mercè al ritme dels Beatles i del jazz de Glenn Miller

  • L'espectacle de llum, música i focs d'artifici tanca aquest dimarts a les 22 hores la Festa Major de Barcelona.
El tradicional piromusical de la Mercè.
El tradicional piromusical de la Mercè.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
El tradicional piromusical de la Mercè.

Com és tradició, La Mercè, la Festa Major de Barcelona, s'acomiada fins a l'any vinent amb el Piromusical de l'avinguda Reina Maria Cristina. Les torres venecianes, les quatre columnes de Puig i Cadafalch, la Font Màgica de Montjuïc i el Palau Nacional, seu del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), serviran de gran marc a l'espectacle de llum, so i focs d'artifici amb què es clouen quatre intensos dies de festa. L'any passat van assistir unes 90.000 persones que van gaudir de músiques portugueses, temes vinculats a la revolució del maig del 68 i peces de jazz.

Aquest dimarts, a partir de les 22 hores, el Piromusical tornarà a il·luminar de llum i colors el cel de Montjuïc. En aquesta ocasió, les efemèrides commemoratives que serviran de fil conductor de l'espectacle són el 50è aniversari del concert que la banda britànica The Beatles va oferir al terrat d'Apple Corps de la ciutat de Londres.

També se celebrarà un fet que ens toca més de prop, com és el vintè aniversari de la reobertura del Gran Teatre del Liceu, totalment reformat després de l'incendi que el va devastar l'any 1994. I es tindrà igualment un record especial per al compositor i músic de jazz i swing Glenn Miller en el 75è aniversari de la seva mort l'any 1944 al Canal de la Mànega (era militar). Tampoc faltarà la referència a la ciutat convidada de La Mercè d'enguany, Beirut (al Líban), amb la programació de música àrab.

Reforç de la L1 i la L3 del metro

El metro està donant servei ininterromput des de les cinc del matí d'ahir dilluns i la mitjanit d'aquest dimarts. Transports Metropolitans (TMB) reforça avui les línies 1 i 3 del metro coincidint amb la celebració del Piromusical. Ferrocarrils (FGC) ofereix dues circulacions de la línia L8 amb sortida de l'estació de Plaça Espanya a les 22.55 i les 23.07 hores, coincidint amb el final de l'espectacle.

Gairebé una vintena de línies d'autobús també es reforcen aquest dimarts per les diferents celebracions tradicionals que encara tenen lloc al centre de la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento