Podem reclama a Foment que paralitze les obres d'ampliació de la V-21: "L'horta és símbol de la nostra identitat"
Podem reclama a Foment que paralitze les obres d'ampliació de la V-21: "L'horta és símbol de la nostra identitat" PER L'HORTA - Archivo

"És la tradició que hem heretat dels nostres majors, el mitjà de vida de moltes persones, un patrimoni natural i cultural de tots els valencians", ha indicat la formació en un comunicat, en el qual remarca: "València no s'entén sense l'horta i quan aquesta es destrueix, es destrueix una part de nosaltres mateixos".

Al seu juí, la "destrucció" d'horta que implica l'ampliació d'aquesta carretera és "un pas més en un llarg recorregut d'agressions contra el territori" que es pateixen des de fa dècades. Les obres de la V21, ha prosseguit Podem, són "més incomprensibles mentre que compten amb l'oposició de municipis afectats com Alboraia i València, a més del rebuig veïnal i de la societat civil".

"Qual és el motiu de l'obstinació del Ministeri de Foment conduït pel senyor Ábalos per a seguir avant amb aquestes obres? No té sentit que el Govern d'Espanya no atenga les reivindicacions de la societat valenciana i decidisca, pel seu compte, on s'han de destinar les inversions de l'Estat en el nostre territori", han indicat des de la formació morada.

Així, després de criticar la "gran hipocresia" de les institucions en un moment en què la ciutadania exigeix actuar contra el canvi climàtic, Podem ha insistit que "un altre sistema de possibilitat és possible". "Els problemes de trànsit per carretera no se solucionaran ampliant constantment la grandària de les vies i incentivant, per tant, l'ús del vehicle privat. Necessitem un model més lleuger, eficient i sostenible que pivote entorn del transport públic i la mobilitat a peu o amb bicicleta", ha apuntat el partit.

En qualsevol cas, ha mostrat la seua esperança i desig en què la mobilització social "servisca com a catalitzador davant d'altres projectes destructius que s'estan activant o revivint al llarg de la geografia valenciana".

Consulta aquí más noticias de València.