València se sumarà a la declaració d'emergència climàtica

Imatge de l'Ajuntament de València.
Imatge de l'Ajuntament de València.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València, Alejandro Ramon, presentarà una moció al ple de setembre del pròxim dijous 26, perquè la capital valenciana s'adherisca a la iniciativa presentada per les organitzacions que integren l'Aliança per l'Emergència Climàtica.

L'objectiu és reconéixer l'estat d'emergència climàtica en tot el planeta i l'amenaça particular que suposa per als territoris del nord i el sud de la conca mediterrània, detalla el consistori en un comunicat.

Amb aquesta declaració, València es comprometria a la reducció de gasos d'efecte hivernacle per a arribar al balanç net zero abans de 2040, i preferentment abans de 2035, així com a detindre la pèrdua de la biodiversitat i restaurar els ecosistemes com a "única resposta possible per a evitar un col·lapse de tots els sistemes naturals, inclòs l'humà".

Altres accions derivades de la declaració d'emergència climàtica són promoure l'estalvi i l'eficiència energètica, així com l'ús d'energia 100% renovable "de forma urgent i prioritària, abandonant el més ràpid possible l'ús de combustibles fòssils".

Paral·lelament, treballar en la reducció del consum d'aigua global de la ciutat i en la reutilització de l'aigua, a més d'avançar cap a la relocalització dels sistemes agroalimentaris pròxims, com l'horta, l'Albufera o el Mediterrani, "des de la perspectiva de la sobirania alimentària i la transició agroecológica".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento