Comunitat Valenciana

Innovació, inclusió i FP, els nous eixos en Educació

  • Marzà afirma que el seu objectiu és fer que l'ensenyament valencià “mire d'igual a igual” a la de la resta d'Europa.

“Que l'educació valenciana tinga unes taxes de segregació escolar similars a les de Dinamarca, Finlàndia o els Països Baixos”; que es facilite “l'experimentació i la innovació”, que es fomente la Formació Professional (FP) i que es faça de l'ensenyament en la Comunitat “un servei útil per als qui més la necessiten”. Aquests són alguns dels eixos fonamentals que seguirà la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport aquesta legislatura, tal com va exposar aquest dijous el seu responsable, Vicent Marzà, en la seua compareixença en Les Corts Valencianes.

El conseller va explicar, no obstant això, que des de 2015 ja s'ha conformat un pla de xoc social per a poder garantir l'accés en igualtat real i efectiva a l'educació. Aquest també s'ha basat en posar fi a les retallades, garantir la gratuïtat dels llibres de text a les famílies, augmentar les beques menjador, iniciar la universalització progressiva de l'educació 0-3 i crear les estructures necessàries per a millorar les infraestructures escolars.

Sobre les noves línies de treball, Marzà va afirmar que s'estan esforçant a “tindre una escola que mire d'igual a igual als sistemes educatius més prestigiosos d'Europa”. I, per a aprofundir en això, des de l'Administració s'estan duent a terme mesures pedagògiques: “D'una banda, la creació d'una direcció general específica en matèria d'innovació educativa” amb la qual acompanyar millor a tot el professorat i “posar en valor els més de 2.000 projectes d'innovació que ja estem subvencionant als centres educatius valencians”; i per un altre, la preparació d’“una nova norma que facilite l'experimentació i la innovació en els centres».

Un altre punt rellevant en educació és el foment de la FP. “Per això –va dir el conseller– estem desenvolupant el Pla valencià de la Formació Professional, amb una dotació de 176 milions, que ha sigut consensuat amb els representants sindicals i patronals i que marca un full de ruta clar”.

Ja en l'apartat d'infraestructures escolars, el conselller va detallar tot el treball activat mitjançant la nova direcció general d'infraestructures escolars i la coordinació amb els ajuntaments per a un bon desenvolupament del Pla Edificant. Marzà també vol crear la Llei integral valenciana d'Educació “com a marc normatiu estable i fonamentat pedagògicament”.

Quant a Cultura, continuarà implementant mesures com la coordinació entre institucions, l'adaptació de la normativa a les especificitats del sector, el foment de l'accés a la cultura i la consolidació de nous públics i la seua democratització. En Esport, l'objectiu és ser la Comunitat de l’esport gràcies a la promoció de l'esport base i l'acompanyament a l'esport d'elit i la tecnificació d'aquest.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento