Comunitat Valenciana

El Forn de Barraca perd el seu "mural emblemàtic" abans de la demolició definitiva

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)
El mural de Forn de Barraca foradat
El mural de Forn de Barraca foradat
PER L'HORTA
El mural de Forn de Barraca foradat

El "mural emblemàtic" de l'alqueria de Forn de Barraca d'Alboraia (València), prop de la V-21, ha sigut foradat aquest dijous per l'empresa de derrocaments encarregada de la demolició definitiva de la casa. De nou, veïns han acampat durant la nit com a protesta "simbòlica", ja que creuen que no podran paralitzar el projecte d'ampliació de la carretera que afecta la zona d'horta i que, al seu juí, és "innecessari".

Així ho ha detallat a Europa Press Datxu Peris, una de les persones que han acampat per a protestar pel derrocament de l'alqueria. El dimecres a la nit han sigut al voltant de deu persones les que han acampat, mentre que en el matí del dijous han arribat al centenar, entre veïns, agricultors i ecologistes, ha explicat.

Peris ha assenyalat que encara no han derrocat l'alqueria, sinó que l'empresa encarregada ha acudit a traure material, per al que ha realitzat un forat en la paret que té un "mural simbòlic", amb lemes com 'Horta és vida'.

Respecte a paralitzar el derrocament, Peris ha lamentat que tenen "prou clar" que no podran evitar-ho, però ha indicat que continuaran protestant perquè consideren que és un acte "simbòlic".

"És una casa emblemàtica, amb un mural emblemàtic, és un símbol de tot el que va a arrasar l'ampliació de la V-21", ha subratllat, i ha afegit que "la idea és seguir" en l'alqueria.

Peris ha explicat que un camió de l'empresa de derrocament, amb un operari, ha romàs tota la nit en l'alqueria i, poc abans de les set del matí, s'ha personat la Guàrdia Civil, que ha apartat els manifestants perquè poguera entrar el camió. Quan han acabat els treballs, els veïns han tornat a l'alqueria.

Els promotors de la protesta recalquen que l'ampliació de la V-21, "promoguda pel Ministeri de Foment amb el vistiplau de la Generalitat Valenciana, és innecessària i suposa una despesa pública multimilionària i una pèrdua de terreny d'horta productiva que tirarem a faltar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento