Govern i Generalitat resolen les seues discrepàncies sobre policies locals i igualtat LGTBI
Govern i Generalitat resolen les seues discrepàncies sobre policies locals i igualtat LGTBI POLICÍA LOCAL VALÈNCIA - Archivo

El Govern central i la Generalitat han resolt les seues discrepàncies entorn de les lleis valencianes de coordinació de policies locals i igualtat de les persones LGTBI, amb la derogació d'un punt de la primera norma per excedir les competències autonòmiques i el manteniment del text de la segona.

Després de la comissió bilateral entre les dos administracions, el Consell es compromet a derogar "amb la màxima celeritat possible" la disposició transitòria tretzena de la Llei 17/2017 de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana, segons publica aquest dimecres el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

En concret, el punt sobre el qual va mostrar discrepàncies el Govern es va incloure al febrer d'enguany mitjançant el decret-llei 2/2019. Una vegada analitzat, les dos parts coincideixen que excedeix les competències que l'Estatut d'Autonomia atribueix a la Comunitat Valenciana en matèria de policies locals i règim local.

Respecte a la Llei 23/2018, d'igualtat LGTBI, l'Executiu va apreciar discrepàncies el passat mes de març en els articles 26 i 60. El primer versa sobre la integració del dret a la igualtat de tracte i oportunitats de les persones LGTBI, mentre que el segon fa referència a les pràctiques discriminatòries en l'àmbit laboral i les tipifica com a sanció greu.

Govern i Generalitat consideren que l'article 26, si bé no contradiu la legislació laboral estatal, sí que estableix una previsió estretament relacionada amb les competències estatals que arreplega l'article 149 de la Constitució.

En el cas de l'article 60 de la llei LGTBI, les dos parts entenen que l'inici del procediment sancionador correspondrà a la Inspecció de Treball i Seguretat Social, encara que es podrà aplicar en les pràctiques laborals que queden fora d'eixa competència, especialment en les empreses que reben subvencions, bonificacions o ajudes públiques de la Comunitat Valenciana, sempre que siga comunicat a l'organisme estatal.

Tant en la llei de policies locals com en la d'igualtat, Govern i Consell veuen resoltes les discrepàncies i conclosa la controvèrsia, amb el que acorden donar constància al Tribunal Constitucional.

Consulta aquí más noticias de València.