Comunitat Valenciana

Puig sobre el 10N: "Si no hi ha hagut possibilitat d'un acord de govern estable, és l'eixida constitucional que hi ha"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha lamentat la convocatòria de noves eleccions a Espanya, que creu que no és una "bona notícia", si bé ha afegit que, en tot cas, "si no hi ha hagut cap possibilitat de concertar un acord de govern solvent i estable, és l'eixida constitucional que hi ha".
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
JORGE GIL - EUROPA PRESS
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.

No obstant açò, ha volgut deixar clar que les institucions funcionen, "el que no funciona probablement adequadament és la capacitat de diàleg entre actors polítics". El president s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans de comunicació en ser preguntat per les noves eleccions durant la seua visita a la Fira Internacional MICAM Milano 2019.

El president ha considerat que els nous comicis no són "una bona notícia" per al país ni per a la Comunitat Valenciana, però ha puntualitzat que "si no hi ha hagut cap possibilitat de concertar un acord de govern solvent i estable, és l'eixida constitucional que hi ha".

"Les institucions funcionen, el que no funciona probablement adequadament és la capacitat de diàleg entre actors polítics. La via de futur ha de ser la superació del frentisme i buscar acords per als grans temes que té oberts el país", entre els quals ha citat el finançament de l'estat de benestar i el finançament autonòmic, l'educació o com fer front a la recessió.

Puig ha confiat que es transite cap a unes eleccions en les quals es busquen "solucions de veritat per al país, se supere el partidisme i se supere una posició d'immobilisme i confort en la discrepància".

Qüestionat sobre si els acords en les comunitats autònomes haurien d'haver-se traslladat a l'Executiu Central, ha assegurat que "no es pot mimetitzar", encara que ha precisat que "s'haguera pogut emular, però no ha sigut el cas".

"La legislatura passada vam estar amb un govern en minoria amb suport extern de Podem, ara Podem està en el govern valencià. Qualsevol de les eixides pot ser possible, cal tindre voluntat d'enteniment i d'acord en els continguts i en el programa, i en aquest moment no s'ha produït", ha lamentat Puig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento