Comunitat Valenciana

La Unió de Consumidors recomana fer fotos del dany ocasionat per la DANA

  • L'entitat recorda que hi ha 7 dies per a reclamar a les companyies asseguradores.
Efectes de la DANA a la Comunitat Valenciana (Almoradí)
Efectes de la DANA a la Comunitat Valenciana (Almoradí)
AYUNTAMIENTO ALMORADÍ
Efectes de la DANA a la Comunitat Valenciana (Almoradí)

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCE) ha informat als afectats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que el termini per a reclamar és de set dies i ha recomanat fer fotos dels danys produïts pel temporal.

En aquest sentit, els afectats que disposen d'assegurances amb cobertures sobre els danys ocasionats per la gota freda han de comunicar a la seua pròpia companyia el sinistre perquè se'ls informe de les cobertures, i si escau perquè puguen ser atesos pel Consorci de Compensació d'Assegurances.

Cal tindre en compte que uns danys poden ser coberts pel Consorci de Compensació d'Assegurances i uns altres el seu propi segur, sempre depenent de les cobertures contractades en la seua pòlissa.

El termini per a comunicar el sinistre és de 7 dies des que es produeix o es té coneixement dels fets, i aquesta comunicació pot ser de forma telemàtica, telefònica o per correu postal i s'ha de conservar el nombre de sinistre facilitat per la companyia asseguradora o Consorci, o còpia de l'enviament de la comunicació realitzada.

La UCE recomana als afectats fer fotografies dels danys, i en la mesura del possible conservar les restes dels danys perquè puguen ser avaluades i valorades pel pèrit i guardar factures i pressupostos dels béns danyats.

No obstant açò, sol·licita a les administracions que establisquen oficines administratives d'informació i tramitació per a agilitzar la valoració dels danys, el pagament de les indemnitzacions i el restabliment dels servicis bàsics.

Així mateix ha indicat que considera positiu que la Generalitat Valenciana tramite la declaració de zona catastròfica per a ajudar els afectats dels danys produïts per la DANA i adopte les mesures necessàries perquè els municipis afectats puguen tornar el més prompte possible a la normalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento