Comunitat Valenciana

Puig veu "possible" un desbloqueig a la investidura de Sánchez però dubta de si és factible "ara ara com ara"

  • El 'president' de la Generalitat valenciana i líder del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que veu "possible" que la ronda de contactes del rei Felip VI amb els representants dels partits puga desbloquejar la investidura del president del Govern en funcions i del PSOE, Pedro Sánchez, i evitar les eleccions. "El que no sé és si és factible ara ara com ara", ha remarcat.
Reunió de Puig i Sánchez en La Moncloa en una imatge d'arxiu
Reunió de Puig i Sánchez en La Moncloa en una imatge d'arxiu
GVA - Archivo
Reunió de Puig i Sánchez en La Moncloa en una imatge d'arxiu

Açò sí, ha defès que "hauria de ser possible i factible" i ha recordat que depèn d'un acord PSOE-Unides Podem i que les dos forcen no sumen en el Congrés i necessiten el suport d'altres partits. "Si es donen eixes circumstàncies, es pot valorar la resta, si no va a ser impossible", ha advertit en declaracions a À Punt.

Respecte a les diferències entre Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, Puig ha remarcat que ell hauria de ser "quasi un comentarista" i ha tornat a insistir que el primer seria "arribar a un acord sobre el què, la proposta política". De fet, creu que "si s'haguera arribat a un acord no seria tan difícil buscar fórmules".

En aquest context, ha comparat la situació a Espanya amb l'experiència de les dos últimes legislatures a la Comunitat Valenciana, ja que "no hi ha una fórmula única" i Podem va donar suport al primer Botànic sense entrar en el govern. "Les dos són possibles", ha subratllat.

En cas contrari, Puig ha alertat que tornar a les urnes "no convé a la societat espanyola, i encara menys a la valenciana". "No sé les eleccions que hem hagut de patir des que sóc president, no hi ha un any que no hi haja", ha lamentat, alhora que ha parlat de la falta d'interlocució quan hi ha un govern en funcions o en minoria.

Ha cridat així al fet que tots els partits posen de la seua part per a "eixir d'aquesta situació", sense mirades "excloents i partidistes". "PP i Ciutadans han de ser conscients que són corresponsables", ha denunciat per la seua negativa al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2019 al costat dels partits independentistes.

"LES FERIDES DE LA CRISI ESTAN ACÍ"

Com a primera "reforma fonamental" del futur govern, Puig ha apuntat la reforma del model de finançament autonòmic per a garantir l'Estat del Benestar. Ha defès que és necessari i que no es deu al fet que les comunitats autònomes tinguen "ambicions determinades".

També a donar resposta a "les ferides de la crisi que estan ací perquè moltes persones estan treballant i són pobres". En definitiva, qüestions que "no es podran dur a terme sinó hi ha un govern estable". "No podem estar permanentment en campanya electoral; així aquest país perd moltes oportunitats", ha emfatitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento