Oltra diu que el dilluns eixirà l'orde d'elaboració dels pressupostos 2020

  • El Consell no considera prorrogar els comptes actuals, segons la vicepresidenta.
  • Eixe dia hi ha prevista una reunió entre Ximo Puig i María Jesús Montero.
Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell
Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell
GVA - Archivo

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha avançat que el pròxim dilluns eixirà l'orde de la Conselleria d'Hisenda per a començar a elaborar els pressupostos autonòmics per al 2020 des dels diferents departaments. El treball, per tant, "està en marxa" i "no s'ha tingut en consideració" la pròrroga dels comptes del present exercici.

Així ho ha afirmat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha explicat que normalment eixe orde ix abans però en any electoral, com va ocórrer en el 2015 i com aquest, sol eixir "per aquestes dates". Preguntada sobre si es planteja el tancament anticipat del pressupost actual, ho ha negat: "Seguim en principi amb el full de ruta que ha marcat Vicent Soler".

La vicepresidenta ha recordat que hi ha prevista per a aquest dilluns una reunió entre la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, i el president Ximo Puig, a partir de la qual la Generalitat tindrà "un escenari" al qual atenir-se, que espera siga "més favorable". "El full de ruta continua i la reunió de dilluns és important, tindrà una influència en el full de ruta que es trace", ha incidit.

Respecte a si s'apostarà per uns comptes expansius en el 2020 o conservadors quant a la despesa davant la situació actual, ha tornat a incidir en la necessitat d'esperar a veure en quins termes es planteja l'orde d'elaboració del pressupost. Segons ha dit, cal ser "optimistes sempre" i una vegada isca l'orde es veurà "en quins marges" es mouen.

També ha criticat que el PP al·ludisca als "pressupostos ficticis" del Consell del Botànic quan els 'populars' consignaven "milions de milions en vendes d'immobles" que després no es produïen: "Sempre parla qui més ha de callar".

"No tenim uns pressupostos ficticis, tenim una partida reivindicativa de 1.325 milions, amb transparència i honestedat. Les partides que es pintaven en els pressupostos del PP sí que eren per a eixir a córrer", ha afirmat.

Respecte a les declaracions de la ministra Montero en les quals deslligava els ajustos a realitzar en les comunitats de la falta de transferència de les entregues a compte, ha insistit a esperar a la reunió de dilluns: "Una vegada es produïsca podrem valorar l'actitud del Govern, abans és fer soroll quan el que es necessita en aquest país és una mica més de silenci i responsabilitat. Nosaltres ens apuntem a la responsabilitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento