Comunitat Valenciana

València Activa llança 200 places en cursos contra la bretxa digital i obrirà cinc centres nous en els Barris

  • L'agència municipal d'ocupació i formació ha generat 5.608 contractacions en els últims quatre anys.
  • Els reptes són combatre la bretxa de gènere, ampliar la xarxa i posar el focus en l'emprenedoria i la tecnologia.
La concejala de Sectores Económicos y Empleo, Pilar Bernabé, en el desayuno informativo de este jueves en la sede de València Activa.
La concejala de Sectores Económicos y Empleo, Pilar Bernabé, en el desayuno informativo de este jueves en la sede de València Activa.
20MINUTOS.ES
La concejala de Sectores Económicos y Empleo, Pilar Bernabé, en el desayuno informativo de este jueves en la sede de València Activa.

L'agència municipal València Activa, que s'encarrega de promocionar accions formatives, d'autoocupació i d'inserció laboral, dirigirà els seus esforços cap a la nova economia basada en l'emprenedoria i la tecnologia. En aquest sentit, aquest mateix trimestre convocarà una oferta de cursos que arribarà a 200 places en matèria de programació i emprenedoria tecnològica per a combatre la bretxa digital.

Aquests cursos aniran dirigits a diversos perfils, entre els quals es troben les dones majors de 35 anys i els homes majors de 50 que vulguen treballar en empreses tecnològiques, amb temàtiques que aniran des del data analytics fins a la seguretat dels diners digitals.

La regidora de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha esbossat aquest dijous les línies bàsiques de València Activa per a l'actual mandat, alhora que ha realitzat un balanç des de la seua constitució en 2016 com a marca única de totes les polítiques d'ocupació i formació de l'Ajuntament.

Respecte als reptes que afronta l'entitat, ha citat tres: combatre la bretxa de gènere i la digital en l'ocupació i l'autoocupació, consolidar i ampliar els serveis amb un creixement per barris en funció de les seues necessitats i perfils, i finalment apostar per una economia basada en iniciatives d'emprenedoria i tecnologia que siga capaç d'atraure esdeveniments i empreses d'aquest àmbit a la ciutat.

En el primer apartat, ha detallat alguns perfils als quals van dirigits els cursos, principalment desocupats, però també emprenedors o dones. En aquest últim àmbit, s'organitzaran Tallers d'Igualtat durant l'últim trimestre d'enguany dirigits a més de 80 empleats i càrrecs de diferents empreses. També per a l'actual mandat es preveu la creació del centre Lidera per a fomentar i visibilitzar el lideratge i el talent femenins.

En el segon eix, Bernabé ha anunciat l'ampliació de l'actual xarxa de València Activa, formada per 14 centres i que arriba a tots els districtes, fins als 19, amb l'obertura en els barris de Natzaret, Pobles del Nord, Nou Moles, Rascanya-Benimaclet i Campanar. La regidora ha explicat que l'ordre de prioritats per a crear aquestes noves seus té a veure amb "la combinació de desocupació i de bretxa digital" que es produeix en alguns barris de forma més concreta.

Finalment, en el marc del canvi de model econòmic cap a la digitalització, l'agència pretén consolidar iniciatives d'emprenedoria en l'àmbit local, nacional i internacional, amb esdeveniments propis com el València Startup Market i atraient iniciatives com el Webit València 2020. A més, treballa en una oficina d'inversions per a atraure grans empreses nacionals i internacionals a la ciutat i per a establir grans projectes.

Balanç d'actuacions

València Activa ha realitzat en els últims quatre anys 18.762 atencions (10.023 a través de Barris per l'Ocupació i 8.739 mitjançant l'Agència d'Ocupació) i ha propiciat 5.608 contractacions, a més d'haver col·laborat amb 470 empreses i d'haver format a 13.626 persones.

Bernabé ha atribuït aquestes xifres a la duplicació de la inversió en polítiques actives d'ocupació i formació del passat mandat i a la seua unificació sota el paraigua de la nova marca. "S'ha passat d'unes beques soltes per a joves a una visió més àmplia", ha afirmat.

Respecte a les contractacions registrades, més de la meitat (unes 3.000) s'han generat en les oficines de Barris per l'Ocupació, la qual cosa en opinió de la regidora demostra que l'atenció territorialitzada "és efectiva, i el nostre repte passa per continuar ampliant aqueixa xarxa", en al·lusió al creixement quant a nombre de centres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento