Comunitat Valenciana

Mollà s'ofereix com a interlocutora davant el Govern per a fer viable un nou curs del Túria verd

  • La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, s'ha oferit aquest dijous a actuar com a interlocutora davant el Govern central per a fer viable el projecte plantejat per l'alcalde de València, Joan Ribó, de convertir el nou curs del Túria en un corredor verd que connecte el parc fluvial del Túria i el parc natural de l'Albufera.

Mollà ha mostrat aquesta disposició després de la reunió que ha mantingut amb l'alcalde de València, Joan Ribó, per a parlar d'aquest i altres temes. "Per a nosaltres és important. És una qüestió que tenim molt en compte. Dibuixa un panorama que ha d'unir a administracions", ha indicat respecte al projecte per al nou curs dl Túria.

La responsable autonòmic ha comentat que no és una proposta amb "un futur immediat" sinó "embrionària" que ha de passar al plànol "tècnic", "unir a les administracions més competents" i aconseguir que la resta la recolze "per a sumar sinergies". "És posar sobre el nou curs del Túria una proposta de futur que done vida i usos, respectant el seu objectiu natural" de canalitzar les aigües en cas de grans avingudes, ha plantejat.

Així, ha considerat que la conselleria "fa bé a acollir" aquesta iniciativa i "a avaluar-la tècnicament" i ha subratllat que des d'ella es planteja a l'Ajuntament de València treballar per a "generar sinergies, no solament amb els municipis" pels quals discorre el nou curs, sinó amb altres administracions i entitats amb competències en aquest espai.

Mireia Mollà ha manifestat que es tracta d'aconseguir la "interlocució necessària davant qui té competències, l'Estat i la Confederació Hidrogràfica" del Xúquer (CHJ). "Ja he traslladat a l'alcalde la seguretat que vaig a ser interlocutora i vaig a parlar amb el ministeri i amb la CHJ per a presentar-los aquest projecte i que puguen veure la seua viabilitat" amb la finalitat de sumar-se a una iniciativa que suposarà "un abans i un després" en la generació d'una nova zona verda, ha afirmat.

Per la seua banda, Joan Ribó ha explicat que en la reunió amb la consellera se li ha presentat "formalment" el projecte per al nou curs del Túria. "Tenim tot un camí que volem desenvolupar. Li l'hem presentat. És molt important aquest nou curs del Turia que suposa la connexió entre dos parcs naturals, el del Turia i el de l'Albufera", ha asseverat.

PARLAR AMB ELS MUNICIPIS IMPLICATS

El primer edil ha recordat que la seua proposta passa per "renaturalitzar" aquesta zona per mitjà "d'actuacions que permeten alhora l'ús fonamental del nou curs" per a canalitzar grans avingudes d'aigua.

Ribó ha agregat que l'Ajuntament de València pretén "ja" parlar i treballar conjuntament sobre aquest projecte amb els diferents municipis implicats -Quart de Poblet, Mislata i Xirivella- i amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. "No hem parlat encara formalment amb la CHJ, que depèn del ministeri, encara en funcions, però sí podem començar ja a treballar en aquesta direcció", ha apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento