Comunitat Valenciana

Tres ferits traslladats a hospitals després de ser rescatats en Ontinyent i Canals en l'episodi de fortes pluges

  • Els equips sanitaris han atès i traslladat a hospitals tres persones de les rescatades a Ontinyent i Canals (València) en l'episodi de fortes pluges que s'està registrant des de la matinada com a conseqüència d'una Depressió Atmosfèrica en Nivells Alts (DANA), segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU). Dos d'ells presentaven problemes relacionats amb haver-se quedat submergits en l'aigua.
Rescat en el Canyoles a Canals
Rescat en el Canyoles a Canals
GUARDIA CIVIL
Rescat en el Canyoles a Canals

Segons ha informat la Guàrdia Civil, a Canals els rescatats són un pare de 57 anys i el seu fill de 33, atrapats pel corrent en el riu Canyoles. D'acord amb l'institut armat, en un primer moment han accedit al pare quatre efectius del grup de rescat en Muntanya d'Ontinyent i posteriorment han arribat efectius del GERA, rescat en altura del Consorci de Bombers i voluntaris.

A més, efectius de seguretat ciutadana del lloc de la Guàrdia Civil de Canals i Policia Local van aconseguir rescatar el seu fill. En les tasques de rescat han resultat ferits dos policies locals i dos agents de la Guàrdia Civil del lloc de Canals.

El CICU ha rebut l'avís a les 10.40 hores i ha mobilitzat al lloc una unitat del SAMU i una altra del SVB al centre de salut de Canals. Els servicis mèdics han assistit un d'ells per contusions, crisi d'ansietat i per lleu aspiració d'aigua i al de 58 anys per policontusions i immersió per aigua. Tots dos han sigut traslladats a l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva en sengles ambulàncies.

Mitja hora abans, sobre les 10.00 hores, el CICU ha enviat una unitat de Servici Vital Bàsic al Camí de la Font de la Puríssima, a Ontinyent, per a assistir un home que havia quedat atrapat per un peu després de caure part de la teulada d'una casa.

L'equip sanitari ha atès l'home, del que no es disposa l'edat, per possible fractura de turmell i posteriorment ha sigut traslladat a l'Hospital d'Ontinyent.

En el cas d'Ontinyent, segons els Bombers, el barri de Cantereria ha sigut la zona "més afectada" i on han realitzat diversos rescats de persones que estaven atrapades, entre elles, l'atrapat en desprendre's part d'un sostre. Igualment, s'ha prestat ajuda a diversos veïns en parcs i en cotxes i a un altre home en la zona de l'escorxador d'Ontinyent.

En aquesta localitat també han intervingut en les tasques de rescat agents de la Policia Nacional, que xifra en 19 els veïns desallotjats i en 20 les vivendes afectades, segons ha informat en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento