Comunitat Valenciana

Arcadi España diu que la Generalitat treballa per un sistema de transport "senzill, segur, accessible i sostenible"

  • El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha subratllat aquest dijous que la Generalitat treballa en "un sistema de transport senzill, més segur, accessible i sostenible tant econòmica com ambientalment", i ha insistit que "no es poden dissenyar estratègies de transport sense tindre en compte les noves tecnologies".
D'izq a dcha: Carolina Pascual, Manuel Palomar, Arcadi Espanya i Luis Barcala.
D'izq a dcha: Carolina Pascual, Manuel Palomar, Arcadi Espanya i Luis Barcala.
GVA
D'izq a dcha: Carolina Pascual, Manuel Palomar, Arcadi Espanya i Luis Barcala.

Per a Arcadi España, en matèria de mobilitat, "cal apostar per una mobilitat intel·ligent i sostenible i, sobretot, posar a les persones com la fi de les nostres polítiques, i no a les infraestructures".

El conseller ha participat, al costat de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, en la inauguració de la jornada 'Desafiaments i reptes de la mobilitat urbana intel·ligent' on han destacat l'aposta de la Generalitat per la mobilitat intel·ligent per a l'ús eficient i sostenible d'infraestructures i de transports, així com la importància de la formació i especialització en aquesta matèria.

Així mateix el titular de Mobilitat ha afegit que aquesta jornada, organitzada per la Càtedra Vectalia de la Universitat d'Alacant i Alacant Ora (Pavapark-Vectalia), és una mostra més que "Alacant treballa en matèria de mobilitat amb la mirada posada en el futur" i ha valorat l'esforç conjunt entre les administracions i la societat alacantina que fa que Alacant funciona com a catalitzador de la innovació de la Comunitat Valenciana i de la resta d'Espanya.

En aquest sentit s'ha referit a la necessitat d'"unió de sinergies entre administració, universitats i empreses ja que a les empreses els costa no quedar-se arrere i l'administració ha de fer un esforç per a avançar al mateix nivell en matèria d'innovació. Cal traçar solucions comunes i globals que l'administració ha de fer seues".

Per la seua banda, la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha coincidit a valorar la tasca que exerceix la Universitat d'Alacant, a través de la Càtedra Mobilitat Vectalia, a formar personal especialitzat en totes les tècniques d'innovació en transport i Mobilitat.

Carolina Pascual ha ressaltat la importància de les noves tecnologies, com les xarxes de cinquena generació que poden fer que millore el trànsit, la prevenció d'accidents, etc. ja que es tracta d'un trànsit de dades en temps real i que ens condueix feia un tipus de transport i de mobilitat que va a necessitar d'una major especialització, on la col·laboració pública i privada pot portar-nos cap a eixe camí".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento