Comunitat Valenciana

Puig exigirà a Montero una solució a les entregues a compte i proposa que depenguen d'una Agència Tributària federal

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha subratllat que exigirà a la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, que es done una solució a les entregues a compte i ha proposat que aquesta acció no estiga vinculada al Govern d'Espanya, sinó que "podria estar residenciada en l'Agència Tributària", que hauria de ser federal i amb les comunitats autònomes.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
JORGE GIL - EUROPA PRESS
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.

Així s'ha expressat aquest dijous el 'president', en ser preguntat pels mitjans per si exigirà a Montero un "tractament preferent" amb la Comunitat Valenciana, abans de participar en l'acte d'obertura del curs acadèmic de les universitats públiques valencianes en la Universitat Politècnica de València (UPV).

"En l'àmbit conjuntural, en el qual sí ha d'intervindre el govern en funcions, vaig a exigir que es done una solució a aquesta qüestió -les entregues a compte-, que és de tresoreria, de liquiditat, i que no hauria d'estar vinculada a la decisió del Govern", ha sostingut.

En aquest context, ha proposat que estiguen vinculades a una "acció mecànica, administrativa". "Podria estar residenciada en l'Agència Tributària, que hauria de ser federal en la qual també estiguérem assegudes les comunitats autònomes, perquè no pot haver-hi una part que repartisca el conjunt del sistema contributiu espanyol", ha apuntat.

El 'president' ha destacat que el Govern "fa temps" que reconeix l'infrafinançament valencià, "una realitat que és evident". "En els últims quatre anys hem aconseguit evidenciar-la i que el conjunt d'experts ho hagen acceptat. Una realitat que diu que la Comunitat és la pitjor finançada d'Espanya juntament amb Múrcia, en el nostre cas amb cinc milions d'habitants, la qual cosa genera un major dèficit", ha explicat.

"Aquest és l'estat de la qüestió, el Govern en el passat ho va acceptar, però cal prendre decisions per a resoldre-ho. Hi ha una gran dificultat, plantejada en termes d'inestabilitat institucional d'Espanya, perquè no hi ha govern. Estem en una situació francament difícil per a abordar les reformes que necessita aquest país", ha lamentat Puig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento