Comunitat Valenciana

El PP no aconsegueix el suport per a debatre la petició de reunió de Montero amb els portaveus

  • No es debatrà en el ple d'aquesta setmana però els 'populars' presentaran la iniciativa per al seu debat en el futur.
  • Bonig diu que l'exigència de finançament del Botànic és "un paripé" i que "no hi ha canvi de model".
  • Manolo Mata assegura que "Bonig està desitjant que hi haja retallades".
Isabel Bonig i Eva Ortiz en els seus escons en Els Corts en el ple de el 11 de setembre de 2019
Isabel Bonig i Eva Ortiz en els seus escons en Els Corts en el ple de el 11 de setembre de 2019
JORGE GIL - EUROPA PRESS
Isabel Bonig i Eva Ortiz en els seus escons en Els Corts en el ple de el 11 de setembre de 2019

El PP no ha aconseguit recaptar la preceptiva firma de tots els grups a la seua proposició no de llei de tramitació immediata en la qual proposava exigir que la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, es reunira amb els portaveus parlamentaris per a explicar quines actuacions ha realitzat per a garantir a la Comunitat Valenciana els recursos que li corresponen. Així, no es debatrà en el ple d'aquesta setmana, encara que els 'populars' presentaran la iniciativa per al seu debat en el futur.

Així ho ha explicat davant els mitjans la seua portaveu, Isabel Bonig, que ha indicat que Ciutadans i Vox sí han firmat però no ho han fet els partits del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem), i que ha recordat que el seu partit "ho va recolzar tot" en matèria de reivindicació del finançament, fins i tot una declaració institucional queixant-se dels pressupostos de 2017 de Mariano Rajoy.

També ha subratllat que ella mateixa es va reunir amb l'anterior ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i poc després aquest va rebre als síndics socialista i de Compromís, Manolo Mata i Fran Ferri, respectivament. Ara, ella volia repetir eixa foto amb la ministra Montero i al costat de la resta de portaveus en Les Corts.

Per a Bonig, l'exigència de finançament del Botànic és "un paripé" i assumeixen que "no hi ha canvi del model de finançament, la submissió enfront de Pedro Sánchez i les retallades". Així ha interpel·lat directament a la vicepresidenta, Mónica Oltra, instant-la al fet que "trenque el Botànic" perquè en cas contrari, si aprova el decret de retallades, serà "responsable" d'ells com PSPV i Unides Podem.

"Estem indignats davant aquesta claudicació en la defensa dels drets dels valencians. A Ximo Puig se li va trencar la veu de tant usar-la enfront de Mariano Rajoy", ha incidit la presidenta del PPCV.

Segons ha explicat Bonig, el PSPV els ha dit que no a firmar la proposició, Unides Podem no ha donat cap motiu i Compromís ha dit que "encara no és el moment".

Sobre este tema, el síndic de la coalició ha precisat que s'ha quedat "bocabadat" perquè de la seua boca no ha eixit que "no és el moment" i no li ha preguntat directament. En tot cas, ha indicat que no anaven a firmar aquesta proposta de tramitació immediata perquè "redueix les exigències" que ja han aprovat Les Corts en no esmentar, per exemple, el deute històric o les inversions per càpita que corresponen a la Comunitat.

Per la seua banda, el socialista Manolo Mata ha recordat que la legislatura passada el seu grup es va negar a firmar qualsevol iniciativa immediata en tractar-se d'un "efecte postureig", com és el cas, i ha coincidit que rebaixa les reivindicacions ja aprovades en el parlament. "Bonig està desitjant que hi haja retallades", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento