Comunitat Valenciana

La febra del dissabte nit torna als mercats municipals de València

  • La quarta edició del Bonic/a Fest obri 13 recintes de barri en una vetlada plena de música, oci i sabor.
  • El programa es desenvoluparà de 20.00 a 22.30 h, encara que en alguns hi haurà activitats al matí i paelles.

El pròxim dissabte dia 14 se celebrarà la quarta edició del Bonic/a Fest, la festa dels mercats municipals de València, que ja s'ha convertit en una de les cites més esperades de l'any i que té en aquesta ocasió clars protagonistes: els productes de proximitat, els de l'horta valenciana.

No obstant això, des d'aquest dimarts i fins al divendres es realitzen també diverses activitats relacionades amb l'esdeveniment en la plaça de l'Ajuntament de la ciutat, lloc en el qual ahir va ser presentat el programa.

Amb degustacions, música en directe, exhibicions, activitats infantils i "sarao del bo", els 13 mercats municipals que estan operatius en aquest moment –el del Grau està en rehabilitació i quan s'unisca el de Sant Pere Nolasco seran 15– ja s'han posat a la feina per a difondre les seues propietats del gènere de temporada: tots obriran les seues portes el dissabte des de les 20.00 hores per a culminar amb una celebració nocturna gratuïta.

Dins del programa presentat, els mercats municipals oferiran activitats el dissabte a les 20.00 i a les 22.30 hores, encara que els de Natzaret i Benimàmet seran els més matiners i oferiran també activitats matutines amb jocs i animació per a xiquets a les 12.30 hores i paelles populars a les 14.00 h. Mentrestant, el de Russafa ha programat una batucada de 20.00 a 23.00 hores i actuacions a les 20.30, a les 22.00 i a les 23.30 hores.

De la mateixa manera, el Mercat Central oferirà a l'interior, de 20.30 a 23.00 hores, una pool Jazz Brass Band i en l'escenari exterior a les 20.30 un concert d’OBK, a les 21.00 de Vinila Von Bismark, a les 22.00 de Joe Crepúsculo i es tancarà a les 22.30 hores amb una actuació del Dj Marc Dorian.

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha realitzat la presentació del programa en un acte en el qual també ha participat la directora de comunicació de Mercavalència, Ángeles Hernández, com a patrocinadora.

La presentació en la plaça de l'Ajuntament ha culminat amb una performance realitzada per uns acròbates per a animar a tots els valencians –i també als forans– a assistir a aquest esdeveniment, que pretén "potenciar, dignificar i divulgar" els mercats de la ciutat com a agents de futur d'un producte de "qualitat i proximitat".

Elements de barri i alimentació saludable

"Abans s'aguantaven com una mica del passat, però ara són una eina molt important per a fer barri, defensar el treball dels agricultors de la nostra horta i, sobretot, potenciar una nutrició saludable en oferir productes vinguts directes del camp", va destacar l'alcalde. Ribó va ressaltar també que des que van accedir al govern del Cap i casal la passada legislatura han treballat pels mercats municipals per a "millorar-los, dignificar-los i promoure el seu coneixement entre la població".

Així mateix, va ressaltar la seua "clara" contribució per a promoure el comerç de quilòmetre zero amb el que és "un element molt poderós" en la lluita contra el canvi climàtic pels gasos d'efectes d'hivernacle que deixen d'emetre's. "Des de València volem ser un exemple en l'aposta per la sostenibilitat", va assenyalar.

Per part seua, Galiana va recordar que aquest festival es va centrar en la primera edició en els mercats, en la segona en els venedors, en la tercera en els compradors i aquesta quarta se centra en el producte. Galiana va destacar també que es tracta d'un esdeveniment que ha aconseguit congregar a més de 60.000 persones en quatre anys, la qual cosa requereix d'una coordinació amb la policia local, mobilitat i els serveis de neteja.

Quins mercats participaran?

Són 13 els mercats de València que formen part del programa: Mercat de Benimàmet, el de Russafa, de Castella/Av. del Cid, Benicalap, Jesús/Patraix, Mossén Sorell, Torrefiel, Natzaret, Mercat Central, Algirós, el del Cabanyal, de Jerusalem i Rojas Clemente.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento