Comunitat Valenciana

Climent anuncia una línia d'ajudes fotovoltaiques o minieòliques en 2020 perquè les àrees empresarials siguen "netes"

  • El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha anunciat una línia d'ajudes fotovoltaiques o "minieòliques" perquè les àrees empresarials siguen "netes" i que puguen "generar energia en tota l'àrea empresarial".
El conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, en el ple de l'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians.
El conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, en el ple de l'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians.
GVA
El conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, en el ple de l'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians.

Així s'ha expressat aquest dimarts el conseller en declaracions als mitjans de comunicació, després de presidir el ple de l'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians.

En la sessió també han participat la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró; la directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, (Ivace), Júlia Company; la directora general d'Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones, la directora general d'Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez i la sotsdirectora d'Indústria, Mª Dolores Tarrazona.

A més, han participat representants de la CEV, CCOO-PV, UGT-PV, del Consell de Càmeres Oficials de Comerç, Indústria, Servicis i Navegació de la Comunitat Valenciana, de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, d'IBIAE, de Femeval, d'ASCER i de Quimacova.

Climent ha explicat que aquesta línia de subvencions serà "l'ingredient nou" del seu Conselleria per a 2020, encara que ha precisat que no sap amb quin pressupost explicaran perquè si no hi ha Govern Central no saben què comptes hi haurà. A més, ha puntualitzat que aquestes ajudes aniran vehiculades a través dels ajuntaments.

En aquest sentit, ha explicat que aquestes subvencions complementen a les ajudes d'Ivace Parcs Empresarials destinades a la millora i modernització dels polígons industrials de la Comunitat Valenciana.

A més, ha detallat que el primer observatori de la legislatura ha servit com una presa de contacte amb els sindicats i la patronal i per a avaluar les polítiques desenvolupades en 2019. El conseller ha destacat com un dels objectius per a aquest semestre el Decret d'aprovació del reglament de la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat, que tenen "bastant avançat".

Aquest Decret contempla regular la creació del registre autonòmic d'Entitats de Gestió i Modernització, els procediments de classificació de les àrees industrials, de declaració d'enclavaments tecnològics i de declaració de municipis industrials o logístics estratègics.

També, s'han detallat accions com el model d'estatuts de les Entitats de Gestió i Modernització (EGM), la guia informativa sobre itineraris per a constituir una EGM, el model de conveni de col·laboració entre les EGM i els ajuntaments, la guia per a l'elaboració de Planes d'Emergència en àrees industrials, i la convocatòria d'ajudes dirigida a subvencionar al cent per cent els costos d'obtindre les certificacions registrals per part de les comissions promotores d'EGMs.

En la mateixa línia, triaran els criteris per a classificar les àrees empresarials i els criteris perquè un municipi siga industrial o amb una referència logística, que "si tot va bé, estarà acabat a final d'any". A més, ha informat de les polítiques desenvolupades en indústria i sobre el Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, del que s'implementarà la segona fase.

16 ACCIONS A PRIORITZAR

Respecte a aquest pla, durant la trobada, Martínez ha assenyalat que s'han de prioritzar 16 accions en el marc dels sis eixos establits (innovació; transformació digital; internacionalització i millora del posicionament en la cadena global de valor; talent i formació, estratègia energètica i cooperació), que podien ser desenvolupades per les associacions sectorials i multisectorials vinculades al teixit industrial valencià.

En aquest sentit, ha detallat accions que ja s'han materialitzat, com les ajudes a associacions sectorials per a 18 sectors productius amb un pressupost de 2,7 milions d'euros; les ajudes a associacions multisectorials i comarcals, i constitució d'EGMs a 18 sectors productius amb un pressupost de 450.000 euros o les ajudes a pimes per al suport a l'adquisició o renovació de maquinària innovadora amb un pressupost de 32,95 milions d'euros.

"Anem a seguir en la mateixa línia de treball, amb una aposta decidida pel compliment de Llei d'Àrees Industrials, tenint en compte totes les ajudes que desenvolupem per a millorar els polígons", ha desgranat el conseller, que ha afegit com a línies estratègiques el Pla de Seguretat Industrial, al que donaran continuïtat.

A més, ha destacat la "preocupació"

per la formació. "Hem d'anar treballant, de connivència amb la Conselleria d'Educació, en el pla 2019-2022, que estem implementant i hem d'anar avaluant per a anar millorant any rere any", ha subratllat.

"PROACTIUS" DAVANT LA RECESSIÓ

Preguntat per la recessió internacional, Climent ha lamentat que siga un moment "roín", però ha advocat per ser "proactius, fer un poc més". "Sabem que hi ha problemes entre EUA i la Xina, poden vindre problemes molt greus pel Brexit, però hem de seguir treballant amb el comerç exterior", ha assenyalat.

"Els valencians i el món empresarial sempre han estat molt oberts a eixir a l'exterior. Tenim 24 antenes que donen servici a 37 mercats a tothom empresarial de la Comunitat Valenciana. Hem de seguir col·laborant, treballar amb ells i obrir nous mercats", ha sostingut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento