Comunitat Valenciana

Castelló anuncia la seua candidatura a Ciutat Accessible 2020 amb un projecte millorat

  • L'Ajuntament de Castelló opta, per segon any consecutiu, a ser Ciutat Accessible de la Unió Europea després d'ampliar i avançar en el disseny de la capital de la Plana com a ciutat accessible i inclusiva. L'alcaldessa, Amparo Marco, ha anunciat la candidatura a l''Access City Award 2020' durant una reunió mantinguda aquest dimarts juntament amb el regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, amb representants de les entitats integrades en el Comité Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).
Amparo Marco ha anunciat la candidatura
Amparo Marco ha anunciat la candidatura
AYUNTAMIENTO
Amparo Marco ha anunciat la candidatura

En aquesta trobada, el consistori ha presentat la nova proposta

davant els representants d'aquestes entitats. Marco ha destacat que Castelló acudeix enguany amb un projecte "consolidat i que ha avançat en el seu disseny de ciutat accessible, inclusiva i amigable gràcies a que ha posat l'accessibilitat en el centre de tots els processos estratègics".

"Aquesta política transversal ha fet que el canvi arribe a la ciutat -des de mobilitat accessible fins a serveis intel·ligents adaptats, des d'itineraris sense barreres fins a esport i oci inclusiu-, un ampli ventall d'iniciatives encaminades a permetre l'accés a espais i serveis públics en igualtat de condicions a tota la ciutadania", ha destacat.

El passat any, Castelló va ser una de les tres ciutats espanyoles seleccionada com a finalista pel CERMI per a aconseguir el premi 'Ciutat Accessible 2019', i es va quedar a les portes de competir a nivell europeu. L'alcaldessa ha recalcat que, en aquesta ocasió, l'Ajuntament acudeix amb un projecte més consolidat com a conseqüència del "fort compromís social i polític per a convertir l'accessibilitat en un eix central del nou disseny del model de ciutat per a Castelló".

Per a açò, l'Ajuntament explica com a principal ferramenta amb el Pla d'accessibilitat local aprovat per unanimitat en 2016 i que inclou accions en quatre àrees d'intervenció: ambient urbà, instal·lacions públiques i edificis, transport i comunicació i informació. Aquest pla ha sigut desenvolupat per altres documents estratègics sectorials i s'ha incorporat l'enfocament d'accessibilitat a totes les àrees de l'ajuntament.

AVANÇOS

El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha presentat els avanços davant els representants d'entitats integrades en el CERMI i ha destacat projectes com la creació d'itineraris principals adaptats per a connectar instal·lacions públiques, centres de servici i àrees residencials, eliminant barreres, com el qual uneix la Universitat Jaume I amb el Grau i la platja.

També s'han adaptat a les necessitats de persones amb mobilitat reduïda les platges de Castelló, centres esportius i escoles primàries, s'ha adaptat el 100 per cent de la flota d'autobusos i transformat 22 parades per a fer-les accessibles, s'han desenvolupat 20 cursos esportius adaptats dins del Programa d'Esports Inclusius, entre moltes altres mesures, segons ha informat el consistori en un comunicat.

"Volem que les barreres de Castelló vagen caent a poc a poc i que la ciutadania puga accedir en igualtat de condicions, siguen quines siguen les seues capacitats, a tots els espais públics", ha indicat López durant la trobada.

L'edil de Benestar Social i Dependència ha recalcat que "Castelló té una clara ambició de convertir-se en una ciutat accessible i inclusiva". "Hem recorregut un llarg camí en molt poc temps per a aconseguir aquest objectiu, encara queda, però en aquest equip de govern tenim voluntat de fer-ho i tenim les ferramentes i assignats els recursos per a garantir-ho", ha manifestat López.

Al Premie Ciutat Accessible, que es decidirà el pròxim 29 de novembre, poden optar totes les ciutats europees amb més de 50.000 habitants i que hagen destacat l'hora de fer que les seues ciutats siguen més accessibles per a persones amb discapacitat i persones majors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento