Comunitat Valenciana

Unides Podem insta Puig a reclamar "de forma urgent" una altra reunió amb la ministra Montero

  • La síndica d'Unides Podem en Les Corts, Naiara Davó, ha instat el 'president' de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, al fet que reclame una altra reunió "urgent" amb la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, en anul·lar-se la prevista per a aquest dimarts per una nova cita de la comissió negociadora PSOE-Unides Podem per a la formació de govern a Espanya.
Ximo Puig, María Jesús Montero i Sandra Gómez mantenen una trobada amb empresaris i sindicats a València
Ximo Puig, María Jesús Montero i Sandra Gómez mantenen una trobada amb empresaris i sindicats a València
Jorge Gil - Europa Press - Archivo
Ximo Puig, María Jesús Montero i Sandra Gómez mantenen una trobada amb empresaris i sindicats a València

Per a la confluència, la trobada ha de produir-se "en el menor termini possible". En la seua reunió amb Montero, Puig tenia previst sol·licitar que s'arbitre una solució al bloqueig de les bestretes derivades del sistema de finançament, així com "l'IVA impagat", donat que que "el seu no lliurament està provocant que el Consell estiga plantejat realitzar retallades en els pressupostos", recorda Unides Podem en un comunicat.

Davant aquesta situació, el seu portaveu ha defès que "el Ministeri d'Hisenda és el responsable de trobar una solució per a entregar a les comunitats autònomes els pagaments deguts". "No és de rebut que el Govern d'Espanya no solament no aborde una solució per al finançament autonòmic, sinó que ens exigisca més retallades", ha subratllat.

"Pareix que des de Madrid no acaba d'haver-hi voluntat política. I si la hi ha, i el problema és tindre un govern en funcions, més raó per a constrènyer-se a conformar un Govern de coalició amb Unides Podem que puga escometre una reforma substancial del sistema de finançament".

Davó ha posat l'accent que "l'acord sobre el finançament no pot esperar", doncs creu que "és el moment de trobar solucions al finançament" i que "no valen més excuses". Per tot açò, ha instat a acordar una nova data per a "una reunió tan urgent i que tant necessita la Generalitat".

Com "la Comunitat Valenciana no pot tornar a ser l'oblidada", ha defès "el respecte institucional que ha de mantindre el govern central cap al de la Generalitat. "Puig no pot ser el portaveu de Ferraz a València, necessitem un 'president' que exercisca de 'president', perquè la Comunitat no pot esperar", ha reivindicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento