Comunitat Valenciana

Fampa reclama que Edificant dedique "més recursos" per a acabar amb els barracons

  • "Sabem que ho arrosseguem de la situació anterior, però s'ha d'acabar i la cosa va molt lenta", asseguren.
  • La federació reclama un nou sistema educatiu "totalment públic, laic i plurilingüe de veres".
El president de Fampa-València, Màrius Fullana, en el CEIP Sant Àngel de la Guarda amb el president de l'AMPA del centre, Antoni Bartual.
El president de Fampa-València, Màrius Fullana, en el CEIP Sant Àngel de la Guarda amb el president de l'AMPA del centre, Antoni Bartual.
EUROPA PRESS
El president de Fampa-València, Màrius Fullana, en el CEIP Sant Àngel de la Guarda amb el president de l'AMPA del centre, Antoni Bartual.

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de la província de València (Fampa-València) ha reclamat que el Pla Edificant dedique "més recursos" a les infraestructures dels centres educatius per a acabar amb els barracons, al mateix temps que ha demanat més participació per a la comunitat educativa en l'elaboració de la normativa.

Així ho ha expressat aquest dilluns el president de Fampa-València, Màrius Fullana, en una roda de premsa en el CEIP Santo Ángel de la Guarda -un col·legi situat en barracons-, per a presentar la valoració de l'inici de curs escolar, en la qual també ha participat el president de l'AMPA d'aquest centre, Antoni Bartual.

Fullana ha admès que amb el Botànic hi ha hagut una "tendència a millorar la situació", encara que ha puntualitzat que "queda moltíssim per fer". "Estem en barracons i volem acabar amb ells. Sabem que ho arrosseguem de la situació anterior, però s'ha d'acabar i la cosa va molt lenta. El programa Edificant està avançant, però cal que es dediquen més recursos i s'avance", ha exigit.

En aquest sentit, ha apuntat que volen un Edificant "que funcione bé", doncs consideren que té "moltes manques". "Que s'invertisca realment, sense excuses", ha subratllat.

Respecte als barracons, Fullana ha assenyalat estan "decebuts" perquè volen centres nous o rehabilitats totalment. "Demanem que s'acabe amb els barracons i que els centres tinguen les millors condicions possibles per al que més estimem, els nostres xiquets", ha reivindicat.

A més, ha demandat més participació per a la comunitat educativa, perquè participen en la gestió de lleis i decrets. "La gent que està en el govern, teòricament es creu la qüestió de la participació, però en la pràctica detectem que no és així", ha criticat.

En la mateixa línia, ha exigit un nou sistema educatiu, "totalment públic, laic i plurilingüe de veres, en el qual el valencià tinga el seu lloc", que els centres tinguen suficient professorat. "Volem un nou sistema educatiu, un nou paradigma, un nou sistema totalment públic, sense concertació", ha demanat Fullana.

Per la seua banda, Bartual ha detallat que els alumnes del CEIP Santo Ángel de la Guarda van ser traslladats fa dos cursos des del col·legi original, en el carrer Sant Vicent, fins al barri de Patraix, perquè començara la construcció del nou centre.

El president de l'AMPA del centre ha explicat que l'antic col·legi ja té licitació de derrocament i ha exigit que es complisquen "tots els terminis", doncs després el Servici Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) haurà de fer la urbanització de la parcel·la i, posteriorment, la construcció del col·legi, que duraria 18 mesos.

"Volem no haver d'esperar més temps en la urbanització. Si el derrocament està clar, volem una solució a aquesta situació, que ja portem reclamant la construcció del col·legi més de 20 anys. És incompresible com dins de València hàgem hagut d'esperar tant per a la construcció", ha criticat.

"Veiem la llum al final del túnel, però volem no tindre més esperes, que siga una organització entre administracions, que es posen d'acord i es faça", ha asseverat.

Infraestructures "d'acord amb la societat actual"

A l'acte també han assistit les plataformes i coordinadores locals i comarcals d'educació de la Malva-Rosa, Jesús-Patraix, Tres Forques, Burjassot i Camp de Morvedre, que han reclamat infraestructures "d'acord amb la societat actual", accessos segurs per als alumnes als centres.

En la mateixa línia, un membre de l'AMPA del IES Les Alfàbegues de Bétera ha demanat "discriminació positiva" cap a centres com el seu, en el qual hi ha cinc barracons en un institut "molt massificat". "No es poden fer obres a curt termini, però sí es poden arreglar coses", ha reclamat.

A més, les coordinadores i plataformes de Catarroja, Carcaixent i Gandia han exigit més docents de necessitats educatives especials i pedagogia terapèutica per a "fer realitat la idea d'una educació inclusiva", la retirada de fibrociment en els centres i obres com la retirada de dipòsits de gas propà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento