Comunitat Valenciana

Un veí de Vila-real troba un projectil de la Guerra Civil en anar a plantar un arbre en una parcel·la

  • Efectius del Tedax de la Policia Nacional han traslladat per a desactivar i destruir un projectil de la Guerra Civil que ha sigut trobat en la localitat castellonenca de Vila-real per l'amo d'una parcel·la quan pretenia plantar un arbre, segons ha informat aquest cos de seguretat en un comunicat.
Granada trobada a Vila-real
Granada trobada a Vila-real
POLICIÍA NACIONAL
Granada trobada a Vila-real

L'operatiu es va establir una vegada avisada la Sala d'Operacions del 091 de la Comissaria Provincial de Castelló de l'existència del tal artefacte explosiu en la localitat. Una vegada comprovat per les unitats ràdio-patrulles que es tractava d'una granada de morter, es va avisar als especialistes en desactivació d'explosius (TEDAX) amb seu a València.

Posteriorment, els tècnics en desactivació d'explosius van procedir a l'estudi de l'estat i possible perillositat de l'artefacte, que van identificar com una granada de morter de 81 mil·límetres, real i sencera. Els efectius van aconseguir anul·lar la seua càrrega explosiva i traslladar-ho per a la seua posterior destrucció.

La Policia Nacional ha recordat a tots els ciutadans de la perillositat d'artefactes i projectils, malgrat que siguen molt antics i tinguen molts anys, ja que segueixen amb la seua càrrega encara activa.

Per açò, han apuntat la necessitat que quan es troben amb un d'ells donen avís el més urgent possible a la Policia a través del 091, sense manipular ni moure del lloc el projectil, ni colpejar-ho amb altres objectes, encara que siga a distància.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento