Comunitat Valenciana

L'EMT dona a causes benèfiques autobusos que deixen el servici urbà perquè tinguen una segona vida

  • L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València dona a causes benèfiques autobusos de la seua flota que es retiren del servici urbà perquè tinguen una segona vida en altres llocs com Tindouf, Mali, Guinea Bissau o Cuba, segons ha informat l'Ajuntament de la capital valenciana en un comunicat.
Imatge d'un autobús de l'EMT de València donat a Mali després de ser retirat del servici municipal de transports de la capital valenciana.
Imatge d'un autobús de l'EMT de València donat a Mali després de ser retirat del servici municipal de transports de la capital valenciana.
EMT VALÈNCIA
Imatge d'un autobús de l'EMT de València donat a Mali després de ser retirat del servici municipal de transports de la capital valenciana.

Així, ha assenyalat que més d'una vintena d'aquests vehicles s'ha entregat a països d'Àfrica i Llatinoamèrica des del 2015. El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, ha indicat que es tracta d'autobusos que fins a fa uns pocs mesos circulaven pels carrers de València.

"L'opció més ràpida i senzilla seria enviar-los a la ferralla, però des de l'actual direcció-gerència de l'EMT es pensa que així es perd una oportunitat de donar-los una segona vida útil a molts d'aquests vehicles quan encara podrien rodar molts quilòmetres més", ha assenyalat l'edil.

Grezzi ha explicat que per a donar eixa segona oportunitat a aquests autobusos "es trien els que estan en millors condicions". Així, ha detallat que "es valoren i atenen les peticions que arriben fins a l'empresa pública, que no es fa càrrec de les despeses derivades de la donació", i es gestiona. Ha apuntat que la resta de vehicles "es descarta i segueix el seu procés de desballestament".

En l'any 2016 es va fer una donació de dos vehicles als camps de refugiats de Tindouf, en el Sàhara, gràcies a un acord amb la Universitat Politècnica de València. Un d'ells va ser destinat, juntament amb equipament informàtic, per al desplaçament de professorat i estudiants en la zona i l'altre, per a connectar els diferents camps de persones refugiades.

D'altra banda, en 2017 un grup de treballadors de l'EMT va viatjar a Mali per a entregar un autobús que està operant com a transport escolar i de persones malaltes en aquest país. Aquesta donació es va fer a través del projecte 'Solidaritat sobre rodes', amb el qual es va omplir l'autobús d'equipament escolar, aliments i medicines.

En 2018 es va realitzar una altra donació a aquest país, amb un autobús destinat al transport escolar en zones remotes. En aquesta ocasió, el vehicle va ser carregat de material quirúrgic aportat per l'Hospital General de València.

Amb aquest material es va obrir una clínica de cirurgia pediàtrica i ginecologia en un poblat anomenat Samayana i es van cobrir així les necessitats sanitàries de la zona. Així mateix, en col·laboració amb la Mitja Lluna Roja, es va enviar un altre vehicle ple de menjar, medicaments i roba als camps de Tindouf.

"Enguany, a més del bus que s'està preparant per a un nou projecte de 'Solidaritat sobre rodes' a Guinea Bissau, l'associació Pròxima Parada ha arribat a un acord de col·laboració amb EMT per a disposar d'un bus amb el qual participarà en reunions, fòrums, trobades i diferents esdeveniments del sector, com a part d'imatge d'EMT València", ha agregat Grezzi.

A més, 18 dels últims autobusos retirats se'n van a enviar, en col·laboració amb les associacions José Martí i Nicolás Guillén i el govern de Cuba, a aquest país per a ús del Ministeri de Cultura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento