Comunitat Valenciana

La peatonalització de la Plaça de l'Ajuntament es farà amb "solucions definitives"

  • "L'obertura de la plaça a la gent i a les activitats és un fet consolidat que no provoca ja cap problema", segons Grezzi.
Plaza de l'Ajuntament de València
Plaza de l'Ajuntament de València
GOOGLE MAPS
Plaza de l'Ajuntament de València

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, espera poder definir i escometre el projecte de peatonalització de la Plaça de l'Ajuntament de València "en un futur pròxim" per a convertir-la en una plaça "com toca, amable, accessible i connectada" i que "no siga una rotonda com és ara".

En tot cas, quan s'inicie la peatonalització es farà "sense assajos" i amb la "solució definitiva i més adequada" que resolga com donar el servici dels autobusos de l'EMT a la plaça i a l'entorn, així com garantir l'accés als pàrquings de la zona, al veïnat, a la càrrega i descàrrega i a totes les activitats econòmiques, ha garantit Grezzi.

L'edil, que s'ha pronunciat en aquests termes després de presentar les activitats de la Setmana de la Mobilitat, ha apuntat que quan s'inicien les obres de remodelació de la Plaça de la Reina -el projecte de la qual està pendent dels últims informes abans de passar a la fase de licitació, que Grezzi espera que s'inicie "com més prompte millor"- hauran de desviar-se les onze línies de l'EMT que passen per ella.

En eixe moment, els autobusos no podran entrar a la Plaça de la Reina ni passar per Sant Vicent fins a la Plaça de l'Ajuntament i "s'haurà de donar una solució, en la qual si ja no passen els autobusos, estarem en condicions de fer eixa peatonalització", ha apuntat Grezzi.

Hui en dia, ha comentat, "l'obertura de la plaça a la gent que camina i a les activitats és un fet consolidat que no provoca ja cap problema, al contrari", des que a la fi de novembre de 2015 el consistori va començar a obrir-la als vianants "és cada vegada una demanda ciutadana més estesa", ha assegurat.

I encara que en l'actualitat ja es tanca al trànsit l'últim diumenge de cada mes i amb motiu d'algunes activitats, Grezzi ha declinat estendre la mesura a tots els diumenges. Quan es peatonalitze la plaça "s'ha de fer de forma definitiva. En lloc de fer assajos tots els caps de setmana amb totes les complicacions" que pot implicar.

El responsable de Mobilitat Sostenible ha recordat que a l'octubre de 2017 ja es va presentar una proposta per a avançar en eixe sentit i existeix un pressupost participatiu en el qual es treballa "conjuntament amb tot el govern" per a donar "una solució definitiva" que resolga com donar servici d'autobús, garantisca l'accés als pàrquings, als veïns, a la càrrega i descàrrega i es preserven les activitats econòmiques.

En tot cas, Grezzi ha assenyalat que de moment les mesures s'estan treballant amb els tècnics i quan estiguen a punt es presentaran i es donaran a conéixer tots els detalls concrets de l'actuació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento