Agapito Iglesias, expresident del Saragossa, diu que es va donar una "prima per la permanència" als principals jugadors

  • L'expropietari i expresident del Reial Saragossa Agapito Iglesias ha assenyalat aquest dimecres que els 965.000 euros que presumptament van servir per a manipular el partit que va enfrontar en 2011 al club aragonés i al Levante i la victòria del qual va servir a aquest equip per a salvar la categoria es van entregar als jugadors que la Secretaria Tècnica considerava els més importants de l'equip a manera de "prima per la permanència" en Primera Divisió.
Alguns dels jugadors i tècnics dels esquipos de futbol, Reial Saragossa i el Levante UD en 2011, se senten en la banqueta en la primera jornada del juí per la presumpta manya del partit de futbol Levante-Zaragoza de 2011.
Alguns dels jugadors i tècnics dels esquipos de futbol, Reial Saragossa i el Levante UD en 2011, se senten en la banqueta en la primera jornada del juí per la presumpta manya del partit de futbol Levante-Zaragoza de 2011.
Jorge Gil - Europa Press

Iglesias ha defès que aquestes entrega tenien l'objectiu de "motivar els jugadors" i, atés que no podien pagar-los les nòmines per la situació econòmica preconcursal del club, la directiva i la plantilla van acordar pagar als futbolistes "primes després dels partits en funció del resultat". "Es va acordar una prima per la permanència. Se'm transmet des de la secretaria que caldria motivar a determinats jugadors que són els que porten l'equip i es parla d'una xifra propera al milió d'euros", ha apuntat.

Així ho ha explicat l'antic propietari del club aragonés, que ha comparegut com a acusat en la segona sessió d'aquest procés en el qual es jutja la presumpta manipulació del partit disputat en 2011 entre el club aragonés i el Levante. Amb la victòria en aquesta trobada, l'equip aragonés va aconseguir evitar el descens de categoria i va ser el Deportivo de La Corunya el club que va baixar a Segona Divisió.

Iglesias, que va presidir el club des de març de 2010 a juny de 2014, ha afirmat que "la situació econòmica era dolenta". "Hi havia problemes per a pagar a jugadors i proveïdors. Dies abans del partit vaig fer un préstec de huit milions d'euros des d'una de les meues empreses", ha il·lustrat Iglesias, que a preguntes del fiscal ha dit que en cas d'haver-se consumat el descens a Segona Divisió s'hauria produït "un minvament d'ingressos".

L'expresident també ha indicat que "tots els jugadors en els seus contractes tenen primes per gols o per objectius" i, en aquesta línia, amb la finalitat de "motivar als jugadors" davant el partit de la rellevància esportiva que afrontaven davant el Levante, i atés que no podien pagar-los les nòmines, van acordar "pagar-los primes després dels partits en funció del resultat". "Es va intentar premiar als nostres jugadors per a aconseguir el nostre objectiu, que era romandre en Primera Divisió", ha agregat.

Quant a la raó per la qual aquesta suposada prima es va entregar als futbolistes en efectiu, Agapito Iglesias ha defès que els jugadors volien cobrar d'aquesta manera perquè "no es fiaven" que el Saragossa els anaren a pagar, donada la seua situació econòmica. Davant l'interrogatori del fiscal sobre aquest tema, ha afegit: "No sé per què es paguen unes per transferència i unes altres en efectiu. Totes les entregues estan declarades a Hisenda".

D'altra banda, l'expropietari del Saragossa ha dit desconéixer per què hi ha jugadors que neguen haver rebut eixos diners. "Això li l'ha de preguntar a ells", ha respost.

En aquest judici se senten en la banqueta 42 acusats, entre els quals es troba el propi club aragonés, el seu expropietari Agapito Iglesias, a més de multitud de futbolistes -gran part d'ells ja retirats- de tots dos equips.

En aquesta macrocausa, segons la interlocutòria de l'Audiència de València en la qual es va reobrir un procés tancat en el seu moment i es va ordenar anar a judici, existeixen indicis que nou jugadors, el tècnic i el director esportiu del Reial Saragossa van percebre els dies previs a la trobada, diners que haurien acabat en mans dels jugadors processats del Levante. El Saragossa necessitava guanyar aquell partit per a garantir-se la permanència en la Primera Divisió de LaLiga i amb açò va propiciar el descens del Deportivo de La Corunya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento